Selecteer een pagina

OK Gas voorop met CO2-gecompenseerd propaangas

door | 5 oktober 2018

Uitstoot van broeikasgassen steeds belangrijker aspect van bedrijfsvoering ondernemers

OK Gas levert vanaf nu voor alle LTO-leden propaangas waarvan de CO2-uitstoot voor 100 procent gecompenseerd is, tegen dezelfde scherpe prijs als anders. Boeren en tuinders die dit gas gebruiken, kunnen dit als een plus opvoeren naar hun afnemers.

Bekijk het ledenvoordeelaanbod op propaangas

LTO-leden maken al meer dan tien jaar gebruik van het aanbod van ledenvoordeel op propaangas van OK Gas. Dat betekent dat ze gebruik maken van een scherp aanbod. Leden weten via LTO Ledenvoordeel zeker dat ze nooit te veel betalen. Steeds meer leden kiezen daarom voor het aanbod van OK Gas, nu al meer dan 1.200.

Nieuw is dat het propaan van OK Gas CO2-gecompenseerd is. Dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt gecompenseerd door te investeren in afname van CO2-uitstoot elders op de wereld. In de praktijk betekent dit dat OK Gas voor al het propaangas een plusje betaalt op de prijs. Daarmee koopt OK Gas emissiereductie certificaten, de zogeheten VER’s. Deze worden besteed aan projecten die zorgen voor de vermindering van de hoeveelheid CO2-uitstoot elders op de wereld. Het gaat bijvoorbeeld om projecten voor duurzame energie of bosaanplant. Onafhankelijke internationale keuringsinstanties regelen dit systeem van VER’s.

Groene elektriciteit OK Gas investeert door de aankoop van VER’s in projecten in India. Daarvan worden afvalverwerkingsinstallaties in gebruik genomen, die stedelijk afval mechanisch behandelen en verwerken. Op die manier komt er minder methaangas vrij en kan er groene elektriciteit mee worden geproduceerd.

OK Gas is de eerste leverancier van CO2-gecompenseerd propaangas, vertelt manager Johan Haarbosch. Graag zou hij nog een stapje verder gaan en overstappen op biopropaan, maar dat is op dit moment nog niet op grote schaal leverbaar. ‘CO2-gecompenseerd propaangas is nu een van de weinige manieren om duurzaam om te gaan met gasverbruik’, zegt Haarbosch.

Wat heb je hieraan als ondernemer en LTO-lid? Het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen wordt een steeds belangrijker aspect van de bedrijfsvoering. Steeds meer afnemers zijn hiermee bezig. Boeren en tuinders in steeds meer sectoren krijgen ermee te maken. ‘Met het propaan van OK Gas heb je een eerste stap gezet richting een beter milieu’, zegt Haarbosch.

Arnout Goeman van LTO Ledenvoordeel is zeer te spreken dat OK Gas voorop loopt met dit initiatief. Dat laat onverlet dat leden vooral vanwege de goed inkoopvoorwaarden zullen kiezen voor het aanbod van OK Gas via Ledenvoordeel.

Drie redenen voor propaangas via LTO Ledenvoordeel

  1. Ook nu het gas CO2-gecompenseerd is kunt u als lid van LTO gedurende de gehele contractperiode rekenen op een scherpe prijs. Dit komt door de prijsafspraken die LTO Ledenvoordeel heeft gemaakt.
  2. Leden zijn erg tevreden over de collectieve inkoop. Jaarlijks groeit het aantal deelnemers met circa 10%. Ondertussen maken al meer dan 1.200 leden gebruik van het aanbod.

  3. Propaanprijzen zijn niet openbaar. Daarom is het lastig deze te checken. Via LTO Ledenvoordeel weet u zeker dat u nooit te veel betaalt.


- ca. €550 p/j

Gegarandeerd beschikbaar én ca. €550,- per jaar besparen

Lees verder