Selecteer een pagina

In het nieuws: “Energierekening gemiddeld €60,- hoger”

door | 27 juni 2017

Een aantal vergelijkingssites melden dat huishoudens meer gaan betalen voor hun gas- en elektrarekening. Twee keer per jaar worden de variabele energietarieven opnieuw vastgesteld. Dit gebeurt altijd op 1 januari en 1 juli. Per 1 juli 2017 is de verwachting dat de gasprijs omhoog gaat omdat de gasprijzen flink stijgen. Maar is dat wel zo? En wat betekent dit voor agrarische bedrijven die vaak een veel hoger verbruik hebben dan huishoudens.

Deelnemers LTO Collectief? Geen reden tot zorgen

Alle agrariërs die meedoen met het energiecollectief van LTO genaamd Energie van Boeren hoeven zich niet direct zorgen te maken. Niemand kan in de toekomst kijken maar het afgelopen half jaar zijn de energietarieven bij het collectief juist gedaald. Begin dit jaar stond het tarief voor gas nog op €0,24 en nu op €0,21. Voordat het tarief weer terug is op het niveau van begin dit jaar moet er al heel wat gebeuren. Daarnaast probeert  LTO haar leden er zoveel mogelijk op te attenderen hun energietarieven vast te zetten en dus niet variabel te laten  lopen. Dit doet LTO door leden voor het einde van het contract herhaaldelijk verlengingsvoorstellen te sturen. Een 1-jarig contract of een 3-jarig contract met vaste tarieven is bijna altijd voordeliger.

 

Overstappen?

Het beste advies is volgens de vergelijkingssites jaarlijks wisselen van energieleverancier. Bij het LTO Energie collectief Energie van Boeren is dit niet nodig. Huidige deelnemers krijgen bij een verlenging namelijk dezelfde scherpe tarieven als nieuwe deelnemers. Dit is uniek want energieleveranciers staan erom bekend de energietarieven omhoog te gooien na een welkomsttarief als lokkertje. Het LTO Energie collectief Energie van Boeren is geen energieleverancier en heeft het beste voor met haar leden. Waarschijnlijk doen er daarom ruim 6000 leden mee met de gezamenlijke energie inkoop.

 

Meer informatie over het energie collectief