Selecteer een pagina

LTO Ledenvoordeel start inkoopcollectief Mestsilo Afdekken

door | 24 oktober 2017

De regelgeving rondom het afdekken van mestsilo’s is de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Met als laatste stand van zaken dat per 1 januari 2018 alle mestopslagsystemen moeten worden afgedekt. Om de leden van LTO te ondersteunen die nog niet aan de regelgeving voldoen, organiseert LTO Ledenvoordeel het inkoopcollectief Mestsilo Afdekken. Meld u zo spoedig mogelijk aan om te zorgen dat u tijdig aan de regelgeving voldoet.

Schatting: nog 1.400 onafgedekt

Naar schatting zijn er nog zeker 1.400 mestsilo’s die afgedekt dienen te worden voor 1 januari 2018. Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel, organisator van het collectief legt uit: ‘Heeft u een onafgedekte mestsilo? Met het inkoopcollectief Mestsilo Afdekken verzamelen we alle agrariërs, die hun mestsilo willen afdekken. Door als collectief te kiezen voor betrouwbare partij, krijgen de agrariërs een scherpe prijs. Daarnaast kijken we ook naar kwaliteit, de garantie en ervaring in de agrosector.’

Beutech Agro is sterk in het leveren, plaatsen, afdekken én onderhouden van mestopslagsystemen. De silo’s en bassins zijn ook geschikt voor het opvangen van water, slib en andere vloeistoffen. Schuitemaker licht toe: ‘De werkwijze van deze leverancier is zorgen dat zij al het werk uit handen nemen zodat u van begin tot eind geholpen bent. Zij nemen bovendien hun adviesrol serieus. Samen met u wikken en wegen ze; wat past het best in uw situatie. U krijgt altijd een eerlijk en helder advies. Zij willen namelijk dat u het mestopslagsysteem koopt dat bij uw bedrijf past.’

Schuitemaker vervolgt: ‘Het is aan te raden om uiterlijk 31 december uw silo afgedekt te hebben. Mocht dit voor u niet haalbaar zijn, dan staat u in ieder geval sterker met een getekende offerte. Tevens is het einde van het jaar soms interessant om boekhoud technisch investeringen te doen’.

Ledenkorting

Leden krijgen korting op diverse soorten mestsilo’s en afdekkingen. De kortingen liggen gemiddeld tussen de €210,- en €1.050,- (op basis van gemiddelde grootte en soort mestsilo en/of afdekking).

Klik hier voor meer informatie