Selecteer een pagina

Landelijke dekking voor trekkerrijbewijs

door | 5 oktober 2018

Coöperatie Transportopleider biedt marktconforme tarieven door heel Nederland

LTO Ledenvoordeel heeft een overeenkomst gesloten met de coöperatie Transportopleider, waarin tien ervaren rijscholen samenwerken. Daardoor is de kortingsregeling voor het opleidingstraject voor het T-rijbewijs nu beschikbaar voor leden in heel Nederland.

Bekijk het ledenvoordeelaanbod op het t-rijbewijs

Volgens Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel biedt de overeenkomst met Transportopleider veel voordelen voor leden. ‘We hebben flink onderhandeld over de prijs. De tarieven zijn heel scherp. Bovendien hebben de tien rijscholen goed materieel en een bewezen staat van dienst.’ De kortingen gelden zowel voor theorie- als voor praktijklessen. Veel LTO-leden maken van begin af aan gebruik van het nieuwe aanbod. Inmiddels zijn er al meer dan honderd aanvragen binnen.

Groot pluspunt ‘Transportopleider is een coöperatie van ervaren opleiders die door samenwerking een landelijke dekking garanderen’, vertelt Schuitemaker. ‘Een ander groot pluspunt van Transportopleider is hun online leeromgeving. Via een eigen inlogcode kunnen cursisten hier, naast heldere algemene informatie, bijvoorbeeld precies zien hoeveel lessen ze al gevolgd hebben en nog kunnen volgen binnen hun gekochte pakket.’

Willem Verboon is voorzitter van de coöperatie Transportopleider. De coöperatieleden zijn allemaal zelfstandige bedrijven, gericht op transport en logistiek, vertelt hij. ‘Wij werken veel voor landelijke opdrachtgevers. We nemen die opdrachtgevers de zorg uit handen. Met één contact is opleidingsprogramma voor al onze rijscholen geregeld.’

Naast trekkers verzorgen de coöperatieleden ook lessen voor bijvoorbeeld heftrucks en Code 95 voor vrachtwagens. Maar alleen voor het trekkerrijbewijs geldt de kortingsregeling van LTO Ledenvoordeel. Met Transportopleider kan LTO Ledenvoordeel een landelijke dekking garanderen. Speciaal voor LTO-leden is het aanbod van Transportopleiding daarvoor uitgebreid met enkele rijscholen.

Vanaf 15 jaar Sinds 2015 moeten alle bestuurders van een landbouwvoertuig een T-rijbewijs hebben om de openbare weg op te mogen. Uitzondering daarvan zijn mensen die voor 2015 een B-rijbewijs hebben gehaald. Deze bestuurders krijgen automatisch ook een T-rijbewijs. Tieners kunnen vanaf 15,5 jaar theorielessen volgen. Als ze geslaagd zijn voor het theorie-examen mogen ze praktijklessen volgen, zodra ze zestien worden.


+/- 8%

Tijd om uw t-rijbewijs of code 95 te halen? Deze haalt u nu met ledenkorting bij u in de buurt.

Lees verder

Transport en materieel