Selecteer een pagina

Laatste kans SDE+ in huidige vorm

door | 3 februari 2020

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De subsidie is dit jaar nog verkrijgbaar voor bedrijven die grootzakelijk duurzame energie gaan opwekken met biomassa, geothermie, water, wind en zonne-energie. De regeling gaat wijzigen maar er is voor de voorjaarsronde van 2020 toch nog 2 miljard beschikbaar gesteld.

 De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Er is in de voorjaarsronde één totaalbudget van 2 miljard voor alle technologieën. Daarbinnen concurreren de technologieën op basis van de kostprijs om de beschikbare middelen. Het kabinet wil met deze SDE+-ronde in de huidige vorm een laatste impuls geven aan de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland.

Laatste keer in deze vorm
Na de laatste ronde in maart 2020 gaat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de subsidieregeling breder trekken. De insteek wordt het reduceren van CO₂, waardoor meer duurzame technieken in aanmerking komen voor de subsidie en het beschikbare budget dus over meer projecten verdeeld moet worden. Daarnaast wil het ministerie van de huidige twee subsidierondes per jaar naar één subsidieronde per jaar gaan.

Nu meedoen!
Doordat op korte termijn ook CO₂-doelstellingen gehaald moeten worden heeft de overheid besloten nog een extra SDE subsidie ronde, conform de oude systematiek, in maart 2020 open te stellen. In deze subsidieronde is er maar 2 miljard beschikbaar voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Openstelling vanaf 17 maart
De regeling gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. De openstellingsronde heeft 3 fases. De fasegrenzen zijn verlaagd ten opzichte van de najaarsronde vorig jaar. Omdat er nu rekening wordt gehouden met kostprijsreductie en om voldoende concurrentie tussen technieken te laten plaatsvinden. Voor Zon-PV kan nog voor maximaal 8,5 ct/kWh worden ingeschreven.

Openstellingsronde
SDE+ voorjaar 2020
Fasegrenzen hernieuwbare
elektriciteit en/of warmte
Fasegrenzen
hernieuwbaar gas
€/kWh
Fase 1: 17 maart, 9.00 uur tot 23 maart, 17.00 uur 0,070 0,049
Fase 2: 23 maart, 17.00 uur tot 30 maart, 17.00 uur 0,080 0,056
Fase 3: 30 maart, 17.00 uur tot 2 april, 17.00 uur 0,130 0,092

 

Ingewikkeld?
Wij kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om zo’n subsidie-aanvraag te regelen. Daarom hebben we namens alle LTO-leden energie-expert Nick Waltmans van Full Power Support B.V. gevraagd of hij op basis van no-cure-no-pay dat tijdig en volledig voor u kan regelen. Krijgt u de subsidie, dan betaald u 225,- (inclusief ledenkorting en uitgaand van een installatie kleiner dan 500 kWp) en krijgt u de subsidie niet, dan betaalt u ook niets. Heeft u interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Neem contact met mij op over SDE+

Zonnepanelen