Selecteer een pagina

Korting op beste opleiding T-rijbewijs

door | 30 september 2016

Akkerbouwer-in-Spé Matt van Gompel: ‘’Kijk je te veel of juist te weinig in de spiegels’’

Matt van Gompel uit het Brabantse Reusel behaalde afgelopen zomer zijn T-rijbewijs. Daarmee mag de 16-jarige akkerbouwer-in-spé eindelijk met de trekker op de openbare weg rijden.

[note]Het ledenvoordeelaanbod op zowel theorie- als praktijklessen voor het T-Rijbewijs is beëindigd per 27 maart 2018. Leden die zich voor dit moment hebben aangemeld, kunnen hun t-rijbewijs nog conform de afspraken behalen.[/note] De ouders van Matt hebben een akkerbouwbedrijf van circa 200 hectare. Ze telen aardappelen, maïs , uien, granen en bonen. Als Matt met zijn agrarische opleiding klaar is, heeft hij de ambitie het bedrijf over te nemen. Ook nu is hij regelmatig op het bedrijf te vinden. Op een akkerbouwbedrijf betekent dat vooral op de trekker met een werktuig erachter. Sinds vorig jaar moet iedere 16-jarige een zogenoemd T-rijbewijs hebben om met de trekker op de openbare weg te komen (zie kader). Voor Matt was het zelfsprekend om dat rijbewijs te halen. “Zeker omdat de gronden niet allemaal bij het bedrijf liggen.”

Eerste keer geslaagd

Het behalen van het T-rijbewijs vraagt sinds vorig jaar een serieuze opleiding en examen. Zijn ouders kozen voor een opleiding en examen bij Tractor Academie. Deze opleider is door LTO Ledenvoordeel gekozen na een vergelijking van meerdere aanbieders. Een voordeel van de Tractor Academie is dat zij met het lesmateriaal heel dicht de praktijk benaderen. Dankzij de samenwerking krijgen LTO-leden een flinke korting op de praktijklessen. “We zagen het op de site van LTO. Mijn ouders hebben het verder geregeld maar die korting zal ze wel aangesproken hebben.”

Matt heeft gekozen voor het pakket van acht uur praktijkles. Amper zes uur bleek echter voldoende om examen te doen. Voor zowel theorie als praktijk is hij de eerste keer geslaagd. Voor het praktijkexamen had hij wel wat schrik, maar achteraf viel het mee. “Kijk je teveel of juist te weinig in de spiegels, dat blijft lastig. Maar het examen ging vanzelf.” Matt heeft het rijbewijs precies op tijd op zak, want er is in de vakantie thuis volop werk. Zo heeft hij dagenlang meegeholpen met het binnenhalen van het graan. “Zo moeilijk is het niet”, zegt hij bescheiden. Voor zijn ouders geeft het vast en zeker een gerust gevoel dat het rijbewijs goed geregeld is.

Bekijk de krant digitaal

ledenvoordeelkrant_voorkant

Ledenvoordeel op behalen T-rijbewijs

LTO Ledenvoordeel heeft een zorgvuldige vergelijking gemaakt tussen diverse rijscholen. Tractor Academie kwam als beste uit de bus. Deze partij sluit naadloos aan bij de praktijk, heeft geen wachttijden, koopt als enige in Nederland de praktijkexamens op voorraad in en biedt een scherpe prijs. Tractor Academie werkt samen met een aantal scholen en heeft hiervoor speciaal een Tractorlessimulator ontwikkeld. Bovendien zijn zij in heel Nederland vertegenwoordigd waardoor er altijd een locatie bij u in de buurt is. Er zijn kortingsafspraken gemaakt die geldig zijn op de theorie en de praktijk. Meer informatie op: www.ltoledenvoordeel.nl/t-rijbewijs

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14825″ width=”230″ link=”/t-rijbewijs/” quality=”100″]

Forse kortingen T-Rijbewijs

Transport en materieel