Selecteer een pagina

Keuzes, keuzes, keuzes

door | 28 september 2017

Ondernemen is keuzes maken voor gevorderden. Waarschijnlijk denkt u hierbij gelijk aan essentiële vraagstukken rondom de strategie van uw bedrijf. Uitbreiden van de veestapel of niet. Dit jaar investeren in een nieuwe machine of misschien pas volgend jaar. Als gevorderde keuzemaker heeft u waarschijnlijk al heel wat keuzestress achter de kiezen.

Marketingsausje

Keuzes maken wordt u niet gemakkelijker gemaakt, doordat alle leveranciers graag de gepolijste versie van hun eigen waren willen aanprijzen. Een goed marketingsausje kan een middelmatig product superieur laten lijken.

Door slim in te spelen op uw gevoel kan de leverancier zich een hoger factuurbedrag permitteren. Vaak vinden we onszelf nuchter en gecontroleerd, toch gaat 90 procent van het menselijk gedrag automatisch. En zelfs op het moment dat we bewust een keuze denken te maken, laten we onze onderbuik spreken en ga je op je gevoel af. Maar als u een combinatie wilt van de beste prijs, kwaliteit en voorwaarden, dan kunt u toch beter een keuze maken gebaseerd op feiten in plaats van op gevoel.

De inkopers van LTO Ledenvoordeel zijn getraind om door alle marketingtrucjes en irrelevante factoren heen te kijken en alleen de voor u écht belangrijke zaken te beoordelen. Zo komen we tot de beste keuze voor u. Al 15 jaar houden wij ons bezig met het inkopen van producten en diensten voor de leden. We doen dit omdat we onze leden echt verder willen helpen met hun bedrijf.

Informatietrechter

Eigenlijk is LTO Ledenvoordeel te vergelijken met een informatietrechter. We zoeken een heel scala aan zaken voor u uit waarbij we alle relevantie informatie onderzoeken. We lezen bijvoorbeeld de algemene voorwaarden en passen deze aan als dat nodig is. Denk maar eens aan opzegtermijnen. In de zakelijke markt lopen deze soms wel op tot 6 jaar. Of het nakijken van de financiële cijfers van en leverancier. Is het bedrijf financieel gezond of bijna failliet? Daarnaast kijken we of de prijs scherp is in de markt, of de kwaliteit van het product of de dienst goed is en of het bedrijf goede service levert. Hiermee zorgen we ervoor dat u geholpen wordt op het moment dat er onverhoopt iets mis gaat. Of het bedrijf goede service levert zodat u geholpen wordt op het moment dat er onverhoopt iets mis gaat. We willen voorkomen dat u iets inkoopt tegen de aller-, allerlaagste prijs en dat de leverancier u vervolgens aan uw lot overlaat.

Vertrouwen

Als boer of tuinder bent u toch het liefst gewoon met uw vak bezig. U staat voor uw vak en de uitstekende producten die u maakt. Daar vertrouw ik als consument op, dat de Nederlandse agrariër en tuinder producten maakt die van kwaliteit zijn. Ik vraag u om ons hetzelfde vertrouwen te geven. Want wij zijn goed in óns vak.

De kleine lettertjes lezen, loont altijd

Nieuws