Selecteer een pagina

Het geheim achter koffiezetmethodes

door | 11 mei 2016

De smaak van koffie wordt onder andere bepaald door de manier van branden maar ook door de zetmethode. Over het algemeen zijn er vier verschillende methodes te onderscheiden namelijk instant, freshbrew, verse bonen en capsules. En elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zetmethoden

[one_fifth]

Instant

[/one_fifth][three_fifth]

De meest gekozen methode in de agrarische sector is instant. Het grote voordeel is dat met deze zetmethode erg snel een goede kop koffie wordt gezet. Als er veel mensen tegelijk koffie drinken is dit ideaal, want ook kannen zijn in no time gezet. Automaten die bij deze zetmethode horen, zijn zeer eenvoudig in onderhoud. Het enige nadeel van deze zettechniek is dat de smaak niet te vergelijken is met bijvoorbeeld verse koffiebonen.

Rapido

[/three_fifth][one_fifth_last]

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14341″ size=”small”]

Rapido

Informatie aanvraag Rapido

[/one_fifth_last][one_fifth][/one_fifth]

[one_fifth]

Freshbrew [Fresh brew]

[/one_fifth][three_fifth]

Freshbrew, beter bekend als filterkoffie, is misschien wel de bekendste zetmethode. Wie lekkere verse koffie wil, voor een goede prijs, kiest voor deze methode. Automaten die gebruikmaken van freshbrew bieden de mogelijkheid om per kopje verse koffie te krijgen, maar ook een kan zetten is mogelijk. Deze automaten zijn ideaal om te gebruiken wanneer de prijs-kwaliteitverhouding belangrijk is.

virtu

[/three_fifth][one_fifth_last]

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14343″ size=”small”]

Virtu L

Informatie aanvraag Vritu

[one_fifth]

[/one_fifth_last]

[one_fifth]

Koffiebonen

[/one_fifth][three_fifth]

Koffie gezet met verse koffiebonen is enorm in opkomst. Wie een ontzettende koffieliefhebber is, kiest voor het beste van het beste. Bonen worden in de automaat gemalen en vervolgens onder hoge druk gezet om de beste kwaliteit koffie te garanderen. Vaak staan deze machines thuis op de keukentafel of op kantoor. Het nadeel van deze zettechniek is dat het een relatief trage methode is in vergelijking met de andere methodes. Ook het onderhoud van deze zetmethode kan als nadeel ervaren worden.

Cino

[/three_fifth][one_fifth_last]

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14344″ size=”small”]

Cino XS

Informatie aanvraag Cino XS

[/one_fifth_last]

[one_fifth]

Capsules

[/one_fifth][three_fifth]

Tot slot de capsules. Wie dagelijks weinig koffie zet maar wel van perfecte kwaliteit houdt, kiest voor capsules. Het werkt heel eenvoudig. De machines zijn goedkoop in aanschaf maar de prijs per consumptie ligt wel hoger.

flexy

[/three_fifth][one_fifth_last][image size=”small” source_type=”attachment_id” source_value=”10451″ title=”Flexy”]

Flexy

Informatie aanvraag Flexy

[/one_fifth_last]

[one_fifth][/one_fifth][four_fifth_last]

Hoge ledenkorting op koffieapparatuur en ingrediënten

Voor welke methode LTO-leden ook kiezen, er zijn door LTO Ledenvoordeel goede kortingen bedongen bij Pelican Rouge Coffee Solutions. De korting is geldig op automaten en op de ingrediënten..

Informatie over dit ledenvoordeel

[/four_fifth_last]

 

Nieuws