Grondige reiniging met warm water

door | 18 augustus 2019

Een Kärcher warmwater hogedrukreiniger is ideaal in situaties waarin reinheid en hygiëne van belang zijn. Je kunt er snel en makkelijk mee werken en je bespaart tijd en reinigingsmiddel. LTO-leden krijgen middels een cashback korting op de aanschaf. De korting loopt op tot € 200,-.

Op boerderij de Hoge Blok in Noord-welle, Zeeland, heeft ZLTO-lid Jan van de Velde sinds 1995 een veelzijdig landbouwbedrijf. Reiniging is daarbij dagelijkse bezigheid. De Hoge Blok bestaat uit een landbouw en loonbedrijf en heeft daarnaast een minicamping en kapsalon. Het loonbedrijf verzorgt het hele traject van het ploegen tot en met het oogsten en alles wat daartussen in zit, zoals het verrichten van spuitwerkzaamheden bij de gewassen. Het landbouwbedrijf verbouwt totaal 300 hectare gewassen, wat varieert van aardappels, uien tot en met knolselderij. De minicamping ‘de Hoge Blok’ heeft 25 plaatsen voor caravans en biedt mede door de ideale ligging, vele recreatieve mogelijkheden voor de campinggasten.

Mede door de vele activiteiten op het bedrijf, zocht Van de Velde een reinigingsoplossing op maat. Hij vertelt: ‘we reinigen hier het complete machinepark, van bietenrooier, combine, trekkers tot zelfs de caravans van de minicamping als service voor de gasten’. Op boerderij de Hoge Blok pakken ze het reinigen grondig en professioneel aan. Dit blijkt wel uit de centrale wasplaats op het bedrijf, die ook slib, olie, vet en bodemvettigheid afscheidt. ‘We reinigen hier dagelijks op het bedrijf. Afhankelijk van het weer en de vervuiling van de machines kan dit soms oplopen tot wel 8 uur op een dag,’ aldus Van de Velde.

Kärcher HDS

Kärcher HDS 9/18-4M – Op dit type Warmwater Hogedrukreiniger krijgen LTO-leden €200 korting

Keuze hogedrukreiniger

Voor Van de Velde spelen de mate van bereikbaarheid, techniek, service en kennis een grote rol. Het was een logische keuze om contact op te nemen Kärcher Center van der Peijl voor een advies op maat. Samen met productspecialist reinigingstechniek, Johan Oppeneer, werd gekeken naar de mogelijkheden van een Kärcher hogedrukreiniger. De keuze viel uiteindelijke op de Kärcher HDS 9/18-4M. Deze warmwatermachine levert 900 liter bij 180 bar en biedt voldoende capaciteit voor het veelzijdige bedrijf. De keuze voor warm water was voor Van de Velde vanzelfsprekend. ‘Voorheen werkten we ook al met een Kärcher warmwatermachine. We hebben een veelzijdig machinepark, dat vaak gereinigd moet worden. Met warm water reinig je sneller dan met koud water. Olie of bijvoorbeeld vetten kunnen makkelijker verwijderd worden met minder reinigingsmiddel,’ aldus van de Velde. Johan Oppeneer vult aan: ‘natuurlijk is het wel zo dat je met warmwater reiniging, plekken moet ontzien die je liever vettig wil houden, zoals smeerpunten van de machines.’

Stationaire opstelling

‘Omdat wij de reinigingsmachine zoveel gebruiken, staat deze in stationaire opstelling, centraal bij de wasplaats. De machine staat in een gesloten ruimte waar de uitlaatgassen via een kanaal naar buiten worden afgevoerd. Een externe haspel zorgt voor genoeg meters slang en dus bewegingsvrijheid om overal goed bij te kunnen. Waar nodig, kan de hogedrukreiniger ook in handomdraai mobiel worden ingezet. Je kunt altijd direct aan het werk met de machine, legt Van de Velde uit.

tot -€ 250

Tot € 250,- retour bij aanschaf Kärcher Professional Reinigingsapparatuur.

Lees verder
Bedrijfsvoering