Selecteer een pagina

Gratis besparingscalculatie voor meetdienst!

door | 5 april 2017

Al jaren is de boer en tuinder met een grootzakelijke aansluiting (>3x80a of >G25) vrij om zelf een meetbedrijf te kiezen. De praktijk wijst echter uit dat zij vaak niet weten dat zij deze keuzevrijheid hebben. Hierdoor betalen grootzakelijke ondernemers meestal flink te veel. LTO Ledenvoordeel biedt LTO leden daarom een gratis en vrijblijvende besparingscalculatie.

Door de liberalisering van de markt zijn er inmiddels ca 12 meetbedrijven actief, waarvan het grootste deel nog onderdeel is van een netbeheerder. Gemiddeld zijn de kosten de afgelopen jaren voor deze dienst met 15-35% gedaald. Dit betekent al gauw honderden euro’s per jaar aan kostenbesparing. Toch is nog geen 20% van de grootzakelijke boeren en tuinders sinds 2002 gewijzigd van meetbedrijf, waardoor er maar nauwelijks wordt geprofiteerd van de kostendaling. LLTB-leden krijgen met de besparingscalculatie inzicht in de kosten en de hoeveelheid die zij jaarlijks gaan besparen. Het gaat vaak om contracten van 5 jaar waardoor de besparing flink oploopt.

Wat doet het meetbedrijf?

Het meetbedrijf plaatst een elektriciteits- of gasmeter en leest deze meter dagelijks uit via een GSM of GPRS simkaart. De meetgegevens worden aangeleverd bij de netbeheerder voor het opmaken van de energienota. Zo zijn er in totaal dus drie partijen waar de grootzakelijke boer en tuinder mee te maken heeft voor de juiste afrekening van hun energieverbruik; de netbeheerder, de energieleverancier én het onafhankelijke meetbedrijf. Voor kleinverbruik aansluitingen is deze keuze niet mogelijk.

Een agrarisch ondernemer kan vaak veel geld besparen op de meetdienst, maar veel ondernemers hebben hier eigenlijk geen tijd voor. Door eenmalig de besparingscalculatie in te vullen, krijgen ondernemers inzicht in de kosten. Afhankelijk van de grootte van de meter, huur of koop van de meter, de soort meter en de duur van het contract liggen de onderhandelde LTO tarieven gemiddeld 20% voor gas en 40% voor stroom lager dan de standaard tarieven. Bij de eerste boeren en tuinders die zijn overgestapt, ziet LTO Ledenvoordeel besparingen van 50% à 60% op de huidige factuur. Het is jammer om dit geld te laten liggen.

Meer informatie en gratis calculatie op: www.ltoledenvoordeel.nl/meetbedrijf


tot -51%

Met de door ons geselecteerde partner Kenter besparen grootzakelijke gebruikers tot 51% op de meetdiensten en krijgen meer inzicht in en controle over de energiestromen.

Lees verder