Goede hygiëne in de stal

door | 20 oktober 2020

In de agrarische sector worden uiteenlopende eisen gesteld aan hygiëne. Het schoonmaken van een stal vraagt andere oplossingen dan het reinigen van een trekker. Voor de meeste ondernemers geldt: ‘Mijn keuze voor een bepaalde reinigingsmethode is afhankelijk van de kosten op de lange termijn en het wat is het meest efficiënt in mijn situatie’.

Een hogedrukreiniger moet wel vele jaren zonder problemen functioneren en zijn werk goed doen. Er moeten namelijk vaak hoge normen en wettelijke voorschriften m.b.t. reiniging en hygiëne moeten worden nageleefd. Kärcher biedt professionele apparaten voor een optimale reiniging en onderhoud van machines, installaties en stallen en gebouwen in de veeteelt. Deze oplossingen helpen kosten en tijd te besparen tijdens dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf.

Melkveehouder Van Diepenbeek gebruikt een warmwater hogedrukreinger: ‘De reiniging met een warmwater hogedrukreiniger komt de hygiëne binnen ons bedrijf ten goede. Vooral in de omgevingen waar dit van groot belang is zoals bij de kalveropfok. We gebruiken de hogedrukreiniger bij de reiniging van onze eenlingboxen die met behulp van het warme water snel en uiterst grondig gereinigd kunnen worden. Door de reiniging met warm water kunnen de boxen snel weer ingezet worden.’

Warm water is onontbeerlijk
‘Ook rond onze twee melkrobots is reiniging met warm water onontbeerlijk voor een hygiënische werkplek vooral op de plekken die anders moeilijk te reinigen zijn. Dankzij het gebruik van warm water kunnen wij veel sneller en effectiever ons werk doen zonder grote hoeveelheden reinigingsmiddelen te hoeven gebruiken of arbeidsintensief te moeten naboenen. In ons bedrijf waar wij veel met vetten te maken hebben, vooral bij de kalveren, is warm water niet weg te denken. Het maakt de reiniging stukken eenvoudiger. Het gebruiksgemak van warm water is voor ons heel belangrijk. Doordat het toestel op een centrale spuitplaats op het erf staat is hij altijd snel inzetbaar.’ Van Diepenbeek concludeert dat er op het veelzijdige bedrijf dagelijks werk is voor de warmwater hogedrukreiniger. ‘Naast de eerdergenoemde werkzaamheden varieert dat van het schoonspuiten van laarzen tot aan het reinigen van onze New Holland trekkers en andere werktuigen.’

Hoge standaarden op het gebied van hygiëne
Bij professionele veeteelt is kwaliteitswaarborging de eerste stap richting een optimaal bedrijfsresultaat. Ideale grove reiniging onder hoge druk – bijv. bij mest en voederresten in de kalverenfokkerij of op ligvlakken. Waar ziektekiemen ontstaan, is hygiëne het allerbelangrijkst. Voor het reinigen van de melkruimte en de melkcarrousel zijn onze hogedrukapparaten en onze gepatenteerde schuimdesinfectie daarom de beste keuze.

Bekijk welke reinigingsoplossingen Kärcher uw bedrijf te bieden heeft.

tot -€ 250

Tot € 250,- retour bij aanschaf Kärcher Professional Reinigingsapparatuur.

Lees verder
Bedrijfsvoering