Selecteer een pagina

Energie aanbiedingen vergelijken

door | 21 maart 2013

Vergelijk de `kale tarieven´

Als ondernemer bent u waarschijnlijk wel gewend om er op te letten of een prijs exclusief of inclusief BTW is. Bij energie is het leveringstarief ook belast met energiebelasting. Deze belasting is  afhankelijk van de hoogte van het verbruik. Een hoger verbruik betekent een lagere energiebelasting.
De energiebelasting is een factor waarop u niet kunt besparen door over te stappen omdat ze niet door de leverancier maar door de overheid worden bepaald. (Lees ook: Besparen op uw energiebelasting d.m.v. aansluitingen clusteren.)
Daarnaast is er bij aardgas ook de regiotoeslag van de netwerkbeheerder. Let er op of deze wel of niet in de genoemde prijs inbegrepen is.

Vastrecht

Behalve het leveringstarief heeft ook het vastrecht invloed op het totaal van kosten. Het vastrecht wordt per periode in rekening gebracht. Dit tarief varieert tussen de € 20 en ruim €100 per aansluiting per jaar, (LTO Ledenvoordeel €27,54 per jaar, per aansluiting). Vooral als u slechts een kleine aansluiting heeft is het aan te raden het vastrecht mee te nemen in de berekening.

De looptijd

Een factor die ook de prijs bepaalt is de lengte van de looptijd. Vaak is het zo dat een langere looptijd een hogere prijs betekent. Momenteel is dat in de stroommarkt overigens niet zo.  Een contract met een latere einddatum biedt meer zekerheid, maar geeft minder flexibiliteit.

Oude overeenkomsten versus nieuwe overeenkomsten

De energiemarkt fluctueert. Dat betekent dat u bij een verlenging van een energiecontract misschien wel duurder of juist goedkoper uit bent. Dit is afhankelijk van het moment dat u uw contract heeft afgesloten en het moment dat u het verlengt. Ambulante energieverkopers maken graag gebruik van dit gegeven. Heeft u een lopend contract afgesloten in een wat duurdere periode? Dan wordt deze vergeleken met hun  actuele, lagere tarief. Een echt goed vergelijk is dit natuurlijk niet, want de prijzen zijn niet op hetzelfde moment gemaakt. En geeft dus niet een goed beeld of uw huidige leverancier echt wel zo duur of goedkoop is.

Instapkorting

Veel energiebedrijven geven instapkorting. Dit is misschien een leuke motivatie om over te stappen. Maar soms is deze korting verwerkt in de tarieven. Bij een verlenging heeft u dit voordeel niet. En dan blijkt u  opeens bij een duurdere maatschappij te zitten. Dit is ook een reden om te kiezen voor het collectieve aanbod van LTO Ledenvoordeel. Bij een verlenging kunt u wederom rekenen op voordelige tarieven, we maken namelijk geen onderscheid tussen nieuwe en bestaande klanten.

Energieveilingen

Bent u van plan om mee te doen aan een energieveiling?  Dan moet u zich de volgende punten realiseren:

  • Is de organisatie wel onafhankelijk? Sommige veilingen worden georganiseerd door partijen die gelieerd zijn aan energiebedrijven.
  • Niet alle energieleveranciers bieden mee. Juist de energieleveranciers die goed presteren op duurzaamheid en service kiezen ervoor om niet mee te doen aan energieveilingen.
  • Vaak zien we dezelfde energiebedrijven de veilingen winnen, vooral in het MKB-circuit, dit blijkt vanuit het marktonderzoek dat wij regelmatig uitvoeren.
  • De aangeboden tarieven variëren per veiling. Ga er dus niet zomaar vanuit dat u met een veiling de scherpste tarief heeft. Vergelijk het veilingaanbod bijvoorbeeld met het aanbod van LTO/Greenchoice door contact op te nemen met de adviseurs van LTO Ledenvoordeel.

Andere zaken

Een voordelige prijs is natuurlijk erg belangrijk voor een goed aanbod, maar bij LTO Ledenvoordeel kijken we ook naar zaken zoals service en andere voorwaarden. Bijvoorbeeld de herkomst van energie en teruglevering van energie. Dit wordt belangrijk op het moment als u stroom wilt gaan opwekken.

Komt u er niet uit?

Door onze samenwerking met Greenchoice kunnen we u een voordelig en zeer betrouwbaar aanbod doen. De prijs die we u kunnen bieden is op basis van collectieve korting. Het aanbod behoort in de regel tot de goedkoopste in de markt. Als blijkt dat het aanbod dat u van een andere leverancer heeft ontvangen toch voordeliger is, dan zeggen we u dat ook eerlijk. U kunt dus rekenen op een eerlijk advies.

Klik hier om naar het energieaanbod op deze website te gaan.

 

Energie