Selecteer een pagina

EIA verhoogd van 41,5% naar 58%!

door | 20 mei 2016

Het is nu nog aantrekkelijker om te investeren in LED verlichting. Waar de ‘Energie Investering Aftrek’ (EIA) in het voorgaande jaar nog op 41,5% stond, is dit in 2016 verhoogd naar liefst 58%. Dit betekent dat u dit percentage van uw geïnvesteerde bedrag extra mag aftrekken van uw fiscale winst. De EIA kan bovendien worden gecombineerd met de ‘Kleinschaligheidsaftrek’ (KIA). Op deze manier worden energiezuinige maatregelen extra gestimuleerd. Voor u wellicht een interessant moment om hierin te investeren.

Led verlichting

Met behulp van LED verlichting kunt u flink besparen op uw energiekosten. In de meeste gevallen wordt de investering binnen 1,5 à 2 jaar al terugverdiend. Dankzij de verhoging van de EIA naar 58%, zal uw investering zichzelf nóg sneller terugverdienen. Een aantal belangrijke wijzigingen in de EIA t.o.v. 2015 zijn dat de kwaliteitseisen (aantal Lumen per Watt) van het RvO zijn aangescherpt. Ook heeft u geen recht meer op EIA bij het goedkopere alternatief T5.

Daarnaast is LED verlichting een erg duurzame keuze. Nu maatschappelijk verantwoord ondernemen in de agrarische sector steeds belangrijker wordt, komt dit precies op het goede moment. Met de keuze voor LED verlichting levert u namelijk een bijdrage aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot en heeft u minder onderhoudskosten dankzij een lange levensduur. Ook kent LED verlichting een schone productie waarvan 98% recyclebaar is.

Bovenop de besparing op uw energiekosten en de verhoging van de EIA, krijgen leden van LTO ook nog eens 12% korting op de LED producten van LokoLED. Lekker voordelig dus! LokoLED biedt verlichting aan die passen binnen de (nieuwe) eisen van het RVO.


Aanbod bekijken LokoLED

Energie