Selecteer een pagina

eHerkenning niveau 3 nu ook geschikt voor Europese handelaars

door | 1 september 2021

Met eHerkenning logt u veilig en betrouwbaar in bij ruim 400 bedrijven, organisaties en overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, UWV en RVO.nl. Vanaf 1 september 2021 is eHerkenning erkend als Europees inlogmiddel,
U kunt nu online zaken regelen met overheidsorganisaties in de Europese Economische Ruimte (EER) en bij buitenlandse dienstverleners die Europees inloggen aanbieden. Online zaken doen over de grens wordt hiermee net zo betrouwbaar en veilig als in eigen land.

Om verkeer van online diensten tussen landen te bevorderen, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd om eHerkenning geschikt te maken voor gebruik binnen Europa. De techniek die het mogelijk maakt om online zaken te doen over de grens, is dankzij de erkende leveranciers van eHerkenning in samenwerking met zowel RVO.nl, RvIG, Logius als BZK en Europese landen tot stand gekomen. Daardoor kunnen Nederlandse bedrijven en organisaties met middelen vanaf betrouwbaarheidsniveau EH3, inloggen bij overheidsorganisaties in EER landen die Europees inloggen aanbieden.

Wat betekent dit voor u?

Bent u in het bezit van een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger dan kunt u over de grens bij overheidsorganisaties in Europa inloggen, mits zij dit aanbieden. Z login helpt u bij het gereed maken van uw huidige eHerkenningsmiddel voor gebruik over de grens. Uw eHerkenningsmiddel is nu nóg niet geschikt voor gebruik over de grens. Om deze optie (gebruik in een ander EER-land) te activeren, neemt u contact op met Z login. Houdt rekening met de volgende aandachtspunten:

Heeft u nog geen eHerkenning 3?

Vraag dit aan via LTO Ledenvoordeel dan krijgt u korting bij Z login. Lees meer over dit aanbod via onderstaande button:

Meer over eHerkenning met ledenvoordeel

eHerkenning