Selecteer een pagina

Duurzame energie opwekken?

door | 2 juni 2021

Goed idee! Er zijn verschillende manieren om zelf energie op te wekken. Doorgaans bespaart u door uw investering direct op uw energierekening. Heeft u vragen over welke manier het beste bij u past of wilt u weten waar u een rendementsberekening kunt laten maken of welke subsidie van toepassing is? Wij helpen u graag verder om een goede keuze te maken.

Om energie op te wekken met behulp van de zon kunt u gebruikmaken van zonnepanelen, zonnecollectoren of een warmtesysteem. Met zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in stroom. Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte, die gebruikt kan worden voor proceswarmte. Een warmte-energiesysteem hergebruikt aanwezige restwarmte (van dieren bijvoorbeeld). Wij hebben voor elk van deze opties een betrouwbare leverancier gezocht. Ook kunt u met ledenkorting uw rendement laten berekenen.

Vraag subsidie aan
Een groot deel van de investering voor bijvoorbeeld uw nieuwe zonnepanelen, kunt u terugkrijgen via subsidie. Voor kleinzakelijke gebruikers is er de ISDE en grootzakelijke gebruikers kunnen kiezen voor de SDE++. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is onlangs uitgebreid, waardoor u dit jaar ook een tegemoetkoming kunt krijgen voor de aanschaf van kleinschalige installaties zoals zonnepanelen of kleine windmolens. U kunt subsidie aanvragen op RVO. nl tot en met 31 december 2023. De openstellingsronde voor SDE++ vindt dit jaar maar één keer plaats: van 21 september tot en met 14 oktober 2021. Er is een budget van 5 miljard euro door het ministerie beschikbaar gesteld voor de productie van hernieuwbare energie en andere CO2-reducerende technieken. Via LTO Ledenvoordeel kunt u uw subsidieaanvraag laten regelen op basis van ‘no cure, no pay. Mocht de subsidie niet toegekend worden, dan hoeft u niks te betalen.

Uw certificaten zijn geld waard
De certificaten die u ontvangt voor het opwekken van energie kunnen vrij op de markt worden verhandeld. Energie van Boeren bundelt de certificaten en onderhandelt namens het collectief de beste prijs voor u en de andere opwekkers. Meer weten over zelf energie opwekken? Wij geven u graag een vrijblijvend en onafhankelijk advies.