Selecteer een pagina

Pas op voor louche energieverkopers

door | 26 januari 2021

We horen van veel van onze leden dat ze telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen of zich aan te sluiten bij een collectief. Bij deze manier van verkoop is het goed om alert te blijven.

Veel energieverkopers krijgen van hun bedrijf een bonus per klant, dus hoe meer klanten ze aanbrengen, hoe meer ze verdienen. Daarom laten sommigen hun verhaal mooier lijken dan het daadwerkelijk is. Vaak doen ze het ook voorkomen alsof u al een lopend contract heeft bij hen, wat dan niet het geval is. Of ze zeggen te weten wie uw huidige energie-aanbieder is en komen uiteraard met een ‘goedkoper’ alternatief. Vaak is dit echter helemaal geen kennis, maar bluf. Deze gegevens zijn doorgaans niet bekend, behalve als u eerder bij dat bedrijf klant bent geweest. Tot drie jaar na overstappen mogen zij u een nieuw aanbod doen via de post of e-mail. Let op bij een zakelijk afgesloten contract geen 14 dagen bedenktijd geldt. Geef daarom nooit meteen akkoord aan de telefoon of aan de deur, maar geef aan dat u er nog even over na wil denken.

Nieuwe wet 2021
Het Bel-me-niet Register is een goed idee, maar biedt niet altijd de oplossing. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat wil daarom een nieuwe wet laten aannemen, waarbij het bijna onmogelijk wordt voor louche verkopers om nieuwe ‘slachtoffers’ te vinden. Alleen mensen die actief hebben aangegeven benaderd te willen worden of klant zijn, mogen dan nog gebeld worden. Tot die tijd is het goed om alert te blijven.

Vraag onafhankelijk advies
Mocht u te maken hebben met  een energievoorstel en u vertrouwt het niet helemaal? Neem dan contact op met onze adviseurs. Bij twijfels en vragen over contracten of voor betrouwbare vergelijkingen kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Bel ons op 088 888 67 77 of stuur een mail naar info@ltoledenvoordeel.nl

Wilt u zeker zijn van een voordelig vast energietarief? Kies dan voor stroom en aardgasinkooop via het energiecollectief van LTO bij Greenchoice of Profito Energie.

Lees verder