Pas op voor deur-aan-deur energieverkopers

door | 23 januari 2020

We horen van veel van onze leden dat ze telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen, danwel zich aan te sluiten bij het betreffende collectief. In principe is er niets mis met deze manier van verkoop, maar het is goed om alert te blijven.

Veel energieverkopers krijgen van hun bedrijf een bonus per klant, dus hoe meer klanten ze aanbrengen, hoe meer ze verdienen. Daarom laten sommigen hun verhaal mooier lijken dan het daadwerkelijk is. Vaak doen ze het ook voorkomen alsof u al een lopend contract heeft bij hen, wat dan niet het geval is.

Tip: Geef nooit meteen akkoord, maar geef aan dat u er nog even over na wil denken.

Nieuwe wet in 2020
Het Bel-me-niet Register biedt niet altijd de oplossing. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat wil daarom in 2020 een nieuwe wet laten aannemen, waarbij het bijna onmogelijk wordt voor louche verkopers om nieuwe ‘slachtoffers’ te vinden. Alleen mensen die actief hebben aangegeven benaderd te willen worden of klant zijn, mogen dan nog gebeld worden. Tot die tijd is het goed om alert te blijven.

Vraag onafhankelijk advies
Mocht u te maken hebben met telefonische of deur-aan-deur verkoop en u vertrouwt het niet helemaal? Neem dan contact op met onze adviseurs. Bij twijfels en vragen over contracten of voor betrouwbare vergelijkingen en besparingscalculaties kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Bel ons op 088 888 67 77 of stuur een mail naar info@ltoledenvoordeel.nl

Wilt u zeker zijn van een voordelig vast energietarief? Kies dan voor stroom en aardgasinkooop via het energiecollectief van LTO bij Greenchoice of Profito Energie.

Lees verder