Selecteer een pagina

‘De lessen voor mijn t-rijbewijs waren gewoon ontspannend’

door | 3 december 2020

Jeanine Biermann komt uit Tilburg, maar raakte in haar tienerjaren verliefd op de veehouderij. Tegenwoordig is ze vaak te vinden op het veehouderijbedrijf van de ouders van haar vriend. Dankzij de rijlessen van Transportopleider.nl rijdt ze nu met veel meer vertrouwen op het bedrijf en op de weg.

Jeanine Biermann komt niet van een boerderij. Ze heeft ook geen boeren in de familie. Ze kwam voor het eerst in aanraking met de veehouderij toen ze als kind met haar ouders vakantie vierde op een Duitse boerderij. Het gezin Biermann ging daarna nog diverse vakanties terug naar die boerderij. Jeanine had het daar enorm naar haar zin. Toen ze 16 jaar was, ging Jeanine werken op een veehouderijbedrijf in de buurt van Tilburg. Daarna werkte ze bij een veehouder in Udenhout. Het werk beviel zo goed dat ze besloot om de veehouderijopleiding te gaan volgen aan de HAS in Den Bosch. Ze rondde in november haar opleiding af. Op de HAS leerde ze haar vriend kennen. Hij wil later het veehouderijbedrijf van zijn ouders overnemen.

De Tilburgse rijdt al jaren af en toe op de trekker, eerst op de boerderij in Udenhout en nu steeds vaker bij haar vriend op het bedrijf. Maar niet iedereen in haar schoonfamilie was er enthousiast over als ze zonder trekkerrijbewijs de weg op ging. Daarom meldde ze zich aan voor een rijopleiding. Ze sprak met haar schoonvader af dat hij het rijbewijs zou betalen als zij in ruil daarvoor koeien zou insemineren. Het contact met de eerste rijschool verliep ‘niet zo soepel’, vertelt Biermann. Daarom zocht ze een andere. Ze kwam in contact met Willem Verboon van Transportopleider. nl. ‘Dat klonk gelijk goed’, blikt ze terug. ‘Transportopleider is heel flexibel.’ Bovendien vond ze het makkelijk dat ze de lessen ook ’s avonds kon volgen. ‘Dat was hartstikke fijn, want ik was in die tijd op stage.’

Biermann had al haar autorijbewijs. Daarom werd tijdens de lessen de meeste tijd besteed aan bijzondere verrichtingen. Ze vond de lessen heel prettig: ‘De instructeur was heel rustig. Hij zorgde ervoor dat ik op mijn gemak achter het stuur zat. De lessen waren gewoon gezellig en ontspannend.’ Ze leerde veel, onder andere het rijden op drukke wegen. ‘Hier bij mijn vriend is het hartstikke rustig. Maar tijdens de lessen moest ik ook door dorpen met drukke straatjes.’ Biermann is blij dat ze nu haar trekkerrijbewijs heeft. ‘Ik ga nu vaker de weg op’, vertelt ze. ‘Dat doe ik nu veel makkelijker dan eerst. Door de ervaring van de lessen zit ik nu veel zekerder achter het stuur van de trekker.’ Inmiddels heeft ze zoveel inseminaties verricht dat de rijopleiding is terugverdiend.

Korting via LTO Ledenvoordeel
Met 14 opleiders en 20 vestigingen verdeeld over het hele land is er altijd een opleider bij u in de buurt. Niet alleen leden van LTO ontvangen korting, ook de medewerkers en kinderen van LTO-leden kunnen gebruikmaken van het voordeel bij Transportopleider. nl.

Bekijk het aanbod

Transport en materieel