Selecteer een pagina

‘Camera’s geven gemoedsrust’

door | 1 maart 2021

De familie Bakker in Zeewolde liet in november camera’s installeren van All Right Security. ‘Veiligheid gee­ft gemoedsrust’, zegt Harry Bakker. ‘Bovendien hoef ik me dan achteraf niet te verwijten ‘Had ik maar dit, of had ik maar dat’.

Akkerbouwer Harry Bakker hecht veel waarde aan veiligheid.   Harry Bakker heeft zelf nog nooit dieven op zijn erf gehad; zijn buurman wel. Bakker kwam een keer ‘s nachts thuis van een feestje en lag nog maar net in bed, toen hij een auto hoorde op de doodlopende weg waaraan hij woont. De auto stopte bij zijn buurman. De lichten gingen uit, zag Bakker. ‘Ik erheen. Toen ik arriveerde kwamen drie mannen van het erf lopen, die ik op heterdaad had betrapt. Ze hadden vage smoezen en reden weg. Ik erachteraan en gelijk 112 gebeld. Ik heb ze gevolgd tot de politie ze had klemgereden.’ Bakker heeft samen met zijn zoon Kevin een akkerbouwbedrijf en een agrarisch servicebedrijf. Vanuit dat bedrijf doet hij ook loonwerk en construeert hij machines. De ondernemer hecht veel waarde aan veiligheid. Nadat een deel van de gebouwen in 2016 afbrandde, liet hij nieuwe schuren herbouwen met codesloten op de deuren. Als ze dicht zijn, zitten ze automatisch op slot. Hij heeft ook het erf afgeschermd met een hek. Bovendien heeft hij vier waakhonden en als hij zijn gps-apparatuur en andere dure spullen niet gebruikt, liggen die altijd in een brandkast.

Goede uitleg
Toch wilde hij een stapje verder gaan. ‘Als er iets gestolen zou worden, wil ik mij zelf niet achteraf kunnen verwijten dat het aan mij heeft gelegen. Ik wil het idee hebben dat ik er zelf alles aan heb gedaan.’ Daarom koost hij voor camerabewaking. Hij benaderde drie bedrijven, waaronder All Right Security, via LTO Ledenvoordeel. ‘Ik kreeg een heel positief beeld van All Right Security’, vertelt hij. ‘Bovendien sprak ik een collega die ook goede ervaringen had met dat bedrijf.’ Bakker was ook te spreken over de goede uitleg, onder andere over de plekken waar de camera’s het beste konden hangen. ‘Dat waren andere plekken dan ik zelf eerst dacht. Maar toen ik uitleg kreeg, dacht ik ‘Ja, dat is logisch.’ Sinds november hangen de camera’s. Bakker heeft sindsdien geen ongewenste bezoekers gehad. Maar hij vindt de camera’s bijvoorbeeld ook heel nuttig om mee te zien wie er voor het hek staat als hij niet thuis is en of hij het licht in de schuur heeft uitgedaan, of dat hij zijn hek heeft dicht gedaan. Bakker kan de beelden op schermen zien die in zijn kantoor en zijn werkplaats hangen, en via de apps op de telefoons van hem en van zijn gezinsleden. ‘Dat geeft elke dag veel gemoedsrust’, ervaart de ondernemer.

- 10%

10% korting op beveiligingsoplossingen (incl. adviesgesprek en montage)

Lees verder