Selecteer een pagina

Camera ‘ziet’ ook in het donker

door | 19 september 2019

Beveiligingsbedrijf All Right Security komt met thermische camera’s voor kortere en voor langere afstanden

Agrarische bedrijven krijgen steeds vaker te maken met insluiping en diefstal. Om zich daar beter tegen te wapenen komt All Right Security met een systeem dat ongewenste bezoekers ook onder slechte lichtomstandigheden kan signaleren.

Beveiligingscamera’s zijn een goed hulpmiddel voor boeren en tuinders om ongewenste bezoekers te weren. Maar hoe kies je een goede leverancier? LTO Ledenvoordeel adviseert al enige jaren om in zee te gaan met All Right Security uit Waalre, vanwege hun service, advies, betrouwbaarheid en maatwerk.

Het beveiligingsbedrijf heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in de agrarische sector en zoekt voortdurend naar nieuwe technieken om ook in de toekomst aan de vraag van LTO leden te kunnen voldoen. All Right Security heeft nu een systeem met thermische camera’s ontwikkeld dat een aanvulling kan vormen op al geïnstalleerde beveiligingssystemen.

Algemeen directeur Fabienne Vandamme legt uit dat dit systeem werkt op basis van warmtestraling die niet zichtbaar is met het menselijk oog. ‘Alle personen, dieren en voorwerpen stralen warmte uit, ook als het donker, mistig of stoffig is. Deze nieuwe camera’s kunnen, in combinatie met de juiste opnameapparatuur, de aanwezigheid van ongewenste personen of voertuigen onderscheiden van andere zaken’, vertelt Vandamme.

Flitslicht of sirene

De techniek werkt met denkbeeldige lijnen en geeft een alarm in de vorm van een flitslicht of sirene wanneer ongewenste bezoekers of voertuigen deze overschrijden. Dat zorgt voor een schrikeffect. De tijd waarop het flitslicht of de sirene actief is, is instelbaar, zodat het alarm niet tijdens werkuren afgaat. Het alarm is te koppelen aan een smartphone. Deze geeft vervolgens een waarschuwing via een pushbericht.

Vandamme beveelt een combinatie aan van traditionele camera’s met de nieuwste generatie camera’s als beste oplossing. Ze adviseert agrariërs om van tevoren te bedenken waar zij de nieuwe camera’s voor willen gebruiken. Bijvoorbeeld tegen in-sluipers of diefstal. Vandamme zegt dat zij na moeten gaan waar de zwakke plek in hun bedrijf zit, wat betreft veiligheid. ‘Je kunt bijvoorbeeld overwegen om dure machines in één loods onder te brengen. Zo kun je ze allemaal tegelijk in de gaten houden en de kosten beperken.’

All Right Security komt vooralsnog met twee opties voor de thermische camera’s: een instapmodel dat op kortere afstanden werkt en de ‘PLUS’ voor wat langere afstanden. Vandamme vindt het lastig om de exacte afstand aan te geven, omdat die afhangt van allerlei omgevingsfactoren. ‘Maar net als bij de optische camerasystemen komen we graag langs voor een vrijblijvend en vakkundig adviesgesprek, waarin we samen met de ondernemer kijken naar de wensen en mogelijkheden’, besluit Vandamme.

- 10%

10% korting op beveiligingsoplossingen (incl. adviesgesprek en montage)

Lees verder

LTO-leden kunnen kiezen uit twee opties voor thermische camera’s

Bij All Right Security hebben LTOleden de keuze uit twee pakketten met de nieuwste thermische camera’s: een instapmodel in de vorm van de High Tech Solution voor 3.750 euro voor kortere afstanden en de High Tech Solution ‘PLUS’, die geschikt is voor langere afstanden, voor 5.350 euro. De prijzen zijn exclusief btw en inclusief montage. Een korting van 10 procent is al in de prijzen verwerkt. Net als bij hun andere camerasystemen komt het beveiligingsbedrijf de situatie ter plaatse bekijken en brengt vervolgens een offerte uit. Dit kan ook als een bedrijf al beveiligingscamera’s heeft, maar het systeem wil uitbreiden. Het eerste jaar kunnen afnemers van het systeem gratis gebruikmaken van telefonische ondersteuning. Dat biedt LTO-leden de kans om hun systeem goed te leren kennen en gebruiken.

Adviesgesprek aanvragen