Selecteer een pagina

Brandstofkosten eenvoudig drukken

door | 11 mei 2016

Eigen vrachtwagens van Van Schie Potlelies in Honselersdijk rijden ongeveer 100.000 kilometer per jaar

Potleliekweker Marcel van der Voort probeert op meerdere manieren de kosten van brandstof te drukken. Naast het verlagen van het verbruik heeft hij altijd korting op de inkoop van diesel en benzine.

Het lijkt een andere wereld, het Westland in het zuidwesten van de provincie Zuid-Holland. Straten helemaal volgebouwd met kassen en op de wegen vrachtwagens tjokvol groenten, bloemen en planten.

In dit hoogwaardige, unieke tuinbouwgebied heeft ondernemer Marcel van den Voort zijn bedrijf Van Schie Potlelies in Honselersdijk. Samen met Martin van Schie is hij sinds 2008 eigenaar van het bedrijf van vijf hectare oppervlakte. Per jaar produceren ze ongeveer 4 miljoen potlelies die vooral in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hun eindbestemming vinden.

‘Het meeste wordt verkocht via de veiling FloraHolland’, legt Van der Voort uit. De ondernemers zorgen zelf voor het transport naar de locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. Vanaf daar gaan de potlelies heel Europa door.

Het vervoer naar de veilinglocaties gebeurt met twee eigen vrachtwagens. In totaal rijden deze auto’s ongeveer 100.000 kilometer per jaar. ‘Onze chauffeurs hebben een opleiding zuinig rijden gehad en dat zou een 10 tot 15 procent brandstof moeten besparen.’ Maar zeker zo belangrijk is het efficiënt plannen van ritten. ‘We rijden met 85 tot 95 procent volgeladen wagens. Dat is veel.’

De derde methode om de brandstofkosten te drukken is de eenvoudigste: aan de pomp. De chauffeurs tanken altijd bij Total Wubben; een lokale ondernemer. Die zit slechts een paar honderd meter van het bedrijf. Omdat dit een Total-tankstation is, kan de ondernemer gebruik maken van de Total Tankpas voor extra korting op brandstof.

Extra voordelen
Dankzij LTO Ledenvoordeel geniet hij van extra voordelen bij het gebruik van de Total Tankpas. Zo geeft de pas bij alle Total-stations in Nederland een vaste korting van 9 cent per liter (inclusief btw) en bij één station naar keuze 10,9 cent.

Verder heeft elke auto een eigen pasje, krijgt de kweker automatisch een overzichtelijke factuur en spaart hij mee via het puntenspaarsysteem van Total. ‘Daar vinden we altijd wel een bestemming voor, bijvoorbeeld in de vorm van cadeaubonnen.’

Het is voor Van der Voort een meerwaarde om samen te werken met een ondernemer die om de hoek zit. ‘We komen er elke dag langs dus het is gemakkelijk en kost geen extra kilometers om te gaan tanken. LTO is de eigen organisatie. De Total Tankpas is de verbinding daartussen.’

Total Tankpas in het kort

  • Tot 10,9 cent korting per liter
  • Online overzicht van tankgeschiedenis
  • Online beheer van de tankkaarten
  • Meerdere passen per bedrijf
  • Gratis vanaf 1.000 euro brandstof per jaar

Kijk voor meer informatie op www.ltoledenvoordeel.nl/tankpas

Brandstof