Selecteer een pagina

Beveilig uw eigendommen extra voordelig met SDNA

door | 12 juni 2017

Diefstal binnen de agrarische sector is een groot probleem. De kosten lopen hoog op, zeker als de oogst verloren gaat doordat er in de bloesem niet besproeid kan worden omdat de sproeidoppen ongemerkt zijn gestolen. Dit was in 2015 dan ook de aanleiding om als LLTB, CCV, Politie Limburg en SDNA Forensic Marking de handen ineen te slaan en de SDNA Agro-kit te lanceren. Deze kit is exclusief via LTO Ledenvoordeel landelijk verkrijgbaar met 20% korting.De leverancier SDNA heeft de afgelopen jaren nationale bekendheid gekregen met de introductie van DNA-spray en DNA-markering en is hierdoor een veel gevraagde partner in de strijd tegen overvallen, fraude en diefstal van o.a. kabels, voertuigen, gereedschappen en andere bedrijfsmiddelen.

De Agrokit bevat een markeringsvloeistof die u eenvoudig op al uw eigendommen kunt aanbrengen. De basis van het product is een zeer robuuste, weersbestendige lak. Om de markering voor de politie zichtbaar te maken is een UV oplichtende stof toegevoegd. Die unieke code bestaat uit twee componenten. Kleine (0,5 mm) Microdots waarop de code staat gelaserd. De code is met een microscoop (vergroting 100x) eenvoudig uit te lezen. Het tweede component is de SDNA-code die alleen door het NFI of met een speciale reader uitgelezen kan worden. Door de koppeling van de code aan uw contactgegevens in de online database van SDNA kan de Politie u eenvoudig als eigenaar van het bezit achterhalen. Uw gegevens zijn alleen toegankelijk voor uzelf en de politie.

Het primaire doel van het markeren is preventie. Daarom bevat de kit waarschuwingsborden, stickers en tags waarmee u duidelijk maakt dat uw eigendommen zijn gemarkeerd. Transport, heling en bezit van gestolen goederen die voorzien zijn van een unieke markering is risicovoller. De kans dat gemarkeerde goederen ook op een later tijdstip met een delict in verband te worden gebracht neemt toe. Dieven realiseren zich dit en reageren op waarschuwingsborden en stickers door plaatsen waar SDNA wordt toegepast te mijden.

Internationaal is er veel aandacht voor deze markeringstoepassing. Zo wordt de Agrokit ook in Duitsland ingezet en hier ondersteunt de Duitse Politie de diensten in het grensgebied met opsporingsmiddelen en controles.

De kosten per markering zijn laag en de Agrokit is er in 3 verschillende uitvoeringen, dus voor elk type bedrijf geschikt. Maatwerk is ook mogelijk. Kijk voor meer info op de site of neem contact op.