Selecteer een pagina

Aangekondigde verhoging accijnstarief

door | 9 mei 2023

Vorig jaar heeft de overheid tijdelijk de accijnzen op diesel verlaagd vanwege de enorme stijging van de brandstofprijzen. Vanaf 1 juli wordt de accijnsverlaging deels weer afgebouwd. Dit betekent dat de dieselprijzen weer omhoog gaan. Leden kunnen gelukkig gebruik maken van verschillende voordelige dieselsoorten in het aanbod van LTO Ledenvoordeel.

Met het collectieve aanbod van LTO Ledenvoordeel krijgen leden op basis van Platts-notering een eerlijke en transparante prijs. Per 100 liter krijgt men 2 euro korting en leden betalen geen voorrijkosten vanaf 900 liter. De dieselprijs wordt iedere dag vanaf 10.00 uur gecommuniceerd op ltoledenvoordel.nl/diesel. Men ontvangt de actuele prijs op het moment van levering. Deze kan dus iets afwijken van de prijs die het was op het moment van bestellen.

De scherpe inkoopprijs is voor melkveehouder Vaessen uit Heerlen een argument om via LTO Ledenvoordeel diesel te kopen. Hij bestelt altijd 2.501 liter, zodat hij zeker de extra korting meepakt. Maar het is niet de enige reden. ‘Als ik ga rondbellen kan ik vast wel ergens goedkope diesel vinden. Maar dat kost me dan telkens veel tijd.’ Nu is de ondernemer verzekerd van altijd een scherpe prijs. Bovendien vindt hij de transparantie over de prijs belangrijk.

Blauwe Diesel is duurzamer

Eén van de dieselsoorten die via LTO Ledenvoordeel wordt aangeboden is Blauwe Diesel. Steeds meer agrarische ondernemers zijn bezig met verduurzamen en daardoor neemt ook de vraag naar duurzame brandstof toe. Daarom is deze brandstof in het ledenvoordeelaanbod opgenomen.

Blauwe Diesel is de ultieme oplossing voor techniek en milieu. Zo is deze brandstof het gehele jaar door winterbestendig. Dit betekent geen verstopte filters bij vrieskou en altijd beveiligd tot -20 graden Celsius. Daarnaast is Blauwe Diesel (FAME)-vrij, dus geen problemen door bacteriegroei, ook niet bij de nieuwste brandstofsystemen.

Een ander voordeel is dat Blauwe Diesel geschikt is voor alle motoren. Het kan direct gebruikt worden en het kan onbeperkt gemengd worden met fossiele diesel.

Voor de productie van Blauwe Diesel wordt gebruik gemaakt van de beste en meest duurzaamste HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) welke wordt geproduceerd door Neste uit Finland. Via LTO Ledenvoordeel kunt u Blauwe Diesel 20 bestellen. Het getal 20 in Blauwe Diesel 20 staat voor het duurzame deel in de brandstof. Dus 20% bestaat uit HVO en 80% is fossiele brandstof van de hoogste kwaliteit. LTO Ledenvoordeel biedt ook Neste MY Renewable Diesel (HVO100) aan. Deze brandstof wordt volledig gemaakt van afvalvetten, restmateriaal en plantaardige oliën.
Meer weten? Kijk op ltoledenvoordeel.nl/diesel of neem contact op met een van onze adviseurs via 088 888 67 77.

Brandstof