Selecteer een pagina

Accijns op diesel terugvragen kan t/m 8 april

door | 30 maart 2022

Het kabinet heeft besloten om de accijns voor ongelode benzine en diesel van 1 april tot en met 31 december 2022 te verlagen.
Een aantal vragen en antwoorden hierover hebben we voor u op een rijtje gezet:

Wat betekent dit voor mij?
Vanaf 1 april 2022 worden de accijnstarieven verlaagt met 17,3 cent voor benzine en 11,1 cent voor diesel, Neste My en Blauwe Diesel producten en betaalt u dus minder.

Kom ik in aanmerking voor teruggave van accijns voor mijn voorraad?
Bedrijven met een eigen tankopslag kunnen – onder voorwaarden – om teruggaaf van accijns vragen voor brandstof die zij op 1 april 2022 om 00.00 uur in voorraad hebben. Het bedrijf moet eigenaar zijn van de brandstof, en deze voor commerciële doeleinden voorhanden hebben in een opslagplaats. Hiervoor dient u uiterlijk 8 april een verzoek voor accijnsteruggave in te dienen bij de douane.

Waar kan ik het verzoek voor teruggave indienen?
U kunt een verzoek indienen voor teruggave via Mijn Douane. Van u wordt verwacht dat u kunt aantonen dat de accijns betaald is, waarbij enkel een inkoopfactuur niet wordt beschouwd als afdoende bewijs. Als bewijs heeft u van uw leverancier een verklaring nodig. Ter onderbouwing verklaart Wiersma Olie en Techniek B.V. middels deze e-mail dat de accijns over de aan u geleverde brandstoffen aan de douane is afgedragen of zal worden afgedragen. Voorwaarden voor teruggaaf van accijns. De Belastingdienst stelt een aantal voorwaarden op in aanmerking te komen voor teruggaaf van accijns. U kunt deze voorwaarden bekijken op de website van de Belastingdienst.

Onze partner Wiersma Olie en Techniek heeft getracht al haar klanten zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Aanvraag van accijnsteruggaaf is echter volledig voor uw eigen rekening en risico en Wiersma Olie en Techniek kan dan ook niet aansprakelijk worden gehouden voor enige schade/claims voortvloeiende uit deze accijnsteruggaaf.

Heeft u nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met een van de medewerkers van Wiersma via 0513- 870027 (kies voor optie 1) of via verkoop@wierma-bv.com.

-€ 2,-/100 ltr

€ 2,- korting per 100 liter diesel op de voordelige dagprijs bij Future Fuels

Lees verder
Brandstof