Selecteer een pagina

Aanvullende zorgverzekering in 2021 nodig of niet?

door | 16 december 2020

Heeft een aanvullende zorgverzekering zin of heeft u genoeg aan de basisverzekering? Veel mensen denken dat een aanvullende zorgverzekering niet nodig is omdat ze gezond zijn en dus weinig of geen zorg nodig hebben.
De basisverzekering dekt – zoals de naam al aangeeft – alleen de noodzakelijke basiszorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis en een beperkt aantal geneesmiddelen. Veruit de meeste Nederlanders hebben daarom aanvullende zorgverzekeringen, waarmee ze de extra kosten voor bijvoorbeeld brillen, tandarts en fysiotherapie vergoed krijgen. Er zijn veel verschillende pakketten, die allemaal een aanvulling zijn op de basisverzekering. De zorgverzekeraar bepaalt zelf de voorwaarden en vergoedingen van de aanvullende verzekeringen, de overheid heeft hier dus geen invloed op. De verschillen zijn daarom groot. Welk pakket bij u past ligt enerzijds aan de hoeveel zekerheid die u wilt en wat u daarvoor wilt betalen en anderzijds is juist de inhoud van zo’n pakket heel belangrijk. Als uw werk fysiek zwaar is en u vaak dezelfde bewegingen maakt is het risico op blessures groot. Dan kan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nuttig zijn. Heeft u kinderen die waarschijnlijk een beugel nodig hebben? Dan is het verstandig een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Uiteraard wilt u daarbij de maandelijkse premie zo laag mogelijk houden, maar te beperkt verzekeren kan uiteindelijk geld kosten. Daarom is het van belang de aanvullende verzekeringen zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Collectieve pakketten bieden meer
Pakketten kunnen vaak niet heel gemakkelijk één op één vergeleken worden. Zo bieden collectieve verzekeringen vaak extra’s, gericht op ondernemers, die reguliere verzekeringen niet hebben, zoals extra fysiobehandelingen of mentale zorg. Met een aanvullende verzekering die goed aansluit bij uw wensen kunt u geld besparen. LTO heeft voordelige collectieve zorgverzekeringen geregeld bij CZ, De Friesland, Univé, VGZ en Zilveren Kruis. Ook als u nu al verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars kunt u gebruik maken van de collectieve korting tot 5% op de basispremie en tot 15% op aanvullende verzekeringen.
Om het uitzoekwerk sneller en makkelijker te maken, is er de LTO Zorgvergelijker. U kiest bijvoorbeeld voor minimaal 12 fysiotherapiebehandelingen en een tandartspakket met een maximale vergoeding tot € 500. In de resultaten ziet u in één oogopslag welke verzekeringen het beste aansluiten op uw wensen. Bent u eruit welke zorgverzekering het beste bij u past? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Als u vóór 31 december overstapt zorgt uw nieuwe verzekeraar voor het opzeggen van uw huidige zorgverzekering.

Snel naar LTO Zorgvergelijker