Als u werkt met het MoveRTK correctiesignaal voor uw precisietoepassingen, dan bestaat de kans dat u nog nooit van ‘herhaalbaarheid’ hebt gehoord. Laat staan van een gebrek aan herhaalbaarheid. Dat is ook niet zo gek, want MoveRTK is het enige correctiesignaal dat dubbel gecertificeerd is!

Lees verder

Met vezelcement golfplaten creëert u een omgeving nodig waarin dieren zich goed voelen: een stal waar schimmels en bacteriën, vuil en chemische invloeden geen kans hebben; met verse lucht, voldoende licht en geen storende geluiden. Ook voor bewaarloodsen van agrarische goederen zijn vezelcement golfplaten heel geschikt. Ze zijn duurzaam en goed regendicht.

Lees verder

Vraagt u zich ook regelmatig af hoe u het beste kan besparen op brandstof? Meestal blijkt het toch niet zo makkelijk om in de buurt de goedkoopste pomp van dat moment te vinden. En de prijzen veranderen soms ook een paar keer per dag. Dus daarom hebben we de voordelen van zo’n tankpas nog eens voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Bij verduurzaming van energie gaat het meestal gelijk over de aanbodkant zoals zonnepanelen en windmolen. Er wordt weinig stil gestaan bij de vraagkant. Vanuit LTO Ledenvoordeel verwachten we dat dynamische energieprijzen hier een belangrijke rol in gaan spelen. Hoe zit dat? Kunnen agrarische ondernemers, zoals veehouders en akkerbouwers hiervan profiteren?

Lees verder

Op zondag 2 juni bereikte de EPEX(APX) een negatieve stroomprijs. De combinatie van heel veel zon- en windkracht zorgde voor een piek in de productie van energie. Daardoor krijgen afnemers van variabele stroom geld terug voor de energie die zij dat uur gebruikt hebben.

Lees verder

Het jonge bedrijf BioScope levert data uit satellietbeelden aangevuld met dronebeelden bij bewolkt weer. De beelden worden vertaald naar gebruiksklare kaarten voor precisielandbouw.

Lees verder

‘Goed gevoel en prijs gaven doorslag’. Melkveehouder Peter van Wijk uit het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg zet zijn vraagtekens bij de meerwaarde van het afdekken van mestsilo’s. Om toch aan de verplichting te voldoen, heeft hij een spandek van Beutech Agro over zijn betonnen silo laten zetten. ‘Gewoon strak, daar kun je niets over zeggen.’

Lees verder

LTO Ledenvoordeel biedt sinds 2018 energie van meerdere aanbieders: Naast het vertrouwde Greenchoice aanbod is er een concurrerend eigen energiehuismerk Profito Energie. Beide aanbieders bieden voordeel dankzij vaste tarieven van 1 of 3 jaar. Vaste tarieven bieden veel zekerheid en zijn gemakkelijk te vergelijken.

Lees verder