Selecteer een pagina

5 redenen om nu voor isolatie te kiezen

door | 21 november 2016

In Nederland zijn veel boerderijen en woningen ongeïsoleerd. Dit betekent dat er een groot aantal agrariërs is dat onnodig last heeft van een hoge energierekening en een te koud, warm of vochtig huis. Met isolatie is dit te voorkomen. Het is een simpele maatregel die in de meeste gevallen al binnen een dagdeel kan worden afgerond. Woningeigenaren met slechte of geen isolatie kunnen beter vandaag nog dan morgen starten met isoleren. Waarom?

1: Geld besparen

Eén van de grootste voordelen van het isoleren van de woning is de besparing die het direct oplevert. Isoleren zorgt ervoor dat de energierekening omlaag gaat, omdat er geen warmte meer naar buiten ontsnapt en kou de woning niet binnen kan dringen. Daarnaast is de investering in de meeste gevallen al binnen 4 jaar terugverdiend.

2: Wooncomfort verhogen

Isolatie verhoogt direct het wooncomfort. Het zorgt er in de winter voor dat het veel warmer is in een woning en in de zomer zal het in de woning juist koeler zijn dan voorheen. Dit komt omdat de isolatiematerialen de kou dan wel warmte van buiten tegen houden. Isolatie betekent een flinke verbetering van het klimaat in de woning. Woningeigenaren die al voor isolatie hebben gekozen, merken het verschil direct.

3: Er is nu subsidie beschikbaar

Er is momenteel een landelijke subsidie beschikbaar, waardoor isoleren nóg interessanter wordt en de investering snel is terugverdiend. Wanneer een woningeigenaar minimaal twee isolatiemaatregelen treft, kan er subsidie verkregen worden. Voor bijvoorbeeld de combinatie van vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kan er bij een gemiddelde woning zo’n € 800,- subsidie verkregen worden. Jaarlijks bespaart deze combinatie van maatregelen ook € 800,- op de energierekening.

4: Hogere woningwaarde en beter energielabel

Door een lager energieverbruik na de isolatie wordt het energielabel van de woning beter. Eén isolatiemaatregel zorgt vaak al voor een labelsprong. Een beter energielabel en dus een energiezuinigere woning, zorgt tevens voor een waardestijging van de woning. Bij verkoop is er vaak sprake van een kortere verkooptijd.

5: Beter voor het milieu

Isoleren zorgt ervoor dat er in een gebouw minder energie verbruikt hoeft te worden. Een geïsoleerde woning is dus veel beter voor het milieu dan een ongeïsoleerde woning. Daarnaast draagt isoleren bij aan het terugdringen van de uitstoot van CO2.

Ledenvoordeel op isolatie

Leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB profiteren van 10% korting. Deze korting geldt niet alleen voor uw stal, bewaarplaats, tank of koelcel, maar ook voor uw woning! Vraag een gratis (maatwerk)advies aan op www.ltoledenvoordeel.nl/isolatie

[image source_type=”attachment_id” source_value=”14479″ width=”230″ link=”/isolatie/” quality=”100″]

10% korting Isolatie