T-Rijbewijs met ledenvoordeel

Vanaf 1 juli 2015 is een tractorrijbewijs nodig om een tractor of trekker te besturen. Dit heet ook wel een T-rijbewijs. Hiermee komt het trekker certificaat te vervallen. Alle bestuurders van een landbouwvoertuig moeten dit rijbewijs hebben om de openbare weg op te mogen. Via LTO Ledenvoordeel krijgt u flinke korting op het T-Rijbewijs voor uw zoon of dochter bij Tractor Academie.

Pakketten en prijzen bekijken

Scherp tarief voor leden van LTO

Vakkundig, ervaren en betrouwbaar

Altijd een locatie bij u in de buurt

Korting op zowel theorie als praktijk


Zorgvuldig vergeleken

Productmanager Johan Schuitemaker legt uit: LTO Ledenvoordeel heeft diverse rijscholen met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we goed gekeken naar de prijs, service en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook naar een partij die voorop loopt om het cursisten gemakkelijker te maken. Op basis van ons uitgebreide selectieproces komt de Tractor Academie als beste uit de bus als het gaat om kwaliteit, vakkundigheid, betrouwbaarheid en prijs.

Bekijk onze selectieprocedure

T-Rijbewijs

Er gebeuren relatief veel ongelukken met landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en). Om het veiliger te maken voor andere weggebruikers, is het sinds 1 juli 2015 verplicht om in het bezit zijn van een T-Rijbewijs om de openbare weg op te mogen. Nederland is hiermee één van de laatste landen in Europa waar het T-Rijbewijs is ingevoerd. Voor degene die het B-rijbewijs hebben behaald vóór 1 juli 2015, krijgt het T-rijbewijs automatisch bijgeschreven bij verlenging en tot die tijd is het B-rijbewijs geldig voor het besturen van een tractor. Vanaf 16 jaar mag er meegedaan worden aan het examen en het theorie-examen kan vanaf 15,5 jaar behaald worden.

uitsnede

Lessen bij Tractor Academie

Bij de Tractor Academie heeft uw zoon en/of dochter de keuze om de theorie zelfstandig thuis te leren (via een eigen E-Learningformule) of juist klassikaal. Het theorie-examen wordt vervolgens voor uw zoon en/of dochter geregeld. Klaar met de theorie? Dan gaat de praktijk van start. Let op! Er kunnen wachttijden zijn voor examens.

Locaties in het hele land

Doordat er bijna 40 gecertificeerde locaties zijn voor de praktijkexamens is er altijd wel één bij u in de buurt op voorwaarde dat er minimaal 3 aanmeldingen zijn voor deze locatie. Staat uw locatie er niet bij? Bel dan met Tractor Academie. Meestal is er wel wat te regelen. Het is bovendien mogelijk om op de 16e verjaardag te lessen en direct de volgende dag het praktijkexamen te doen! Tractor Academie doet er alles aan om het voor uw zoon en/of dochter zo voorspoedig, snel, flexibel en betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Kijk voor meer informatie op de website van Tractor Academie .


Tegemoetkoming in kosten T-rijbewijs

Bent u werkzaam in de sector dierhouderij, paddenstoelen of open teelten, en heeft u medewerkers die van plan zijn hun T-rijbewijs te halen? Dan kunt u vanaf 1 september 2016 een tegemoetkoming aanvragen in de kosten voor het behalen hiervan.

Voor BOL-leerlingen en leerlingen uit het Praktijkonderwijs uit deze sectoren is er een aparte regeling.

Ook de loonwerksector kent een subsidieregeling voor het T-rijbewijs. Deze wordt niet uitgevoerd via Colland maar uitsluitend via CUMELA Nederland.

Meer informatie

Prijzen theoriepakketten

Bekijk uw voordeel op de theoriepakketten van Tractor Academie.

Pakket Normale prijs Prijs LTO leden
Theorie online (zonder examen) €59,95 €39,95
Theorie-examen €45,00 €45,00
Onbeperkt klassikale theorie
+ theorie online + 1 examen
€195,00 €175,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief b.t.w.
Examenkosten zijn b.t.w. vrij.

Aanmelden theorie

Prijzen praktijkpakketten

Bekijk uw voordeel op de praktijkpakketten van Tractor Academie.

Pakketten Normale prijs Prijs LTO leden
Pakket A, 10 lesuren incl. begeleiding examen en gebruik voertuig €979,75 €900,-
Pakket B (voordeelpakket), 12 lesuren incl. begeleiding examen en gebruik voertuig. €1149,75 €980,-
Pakket C, 16 lesuren incl. begeleiding examen en gebruik voertuig €1489,75 €1350,-
Praktijkexamen €242,75 €242,75

LET OP! Alle pakketten zijn exclusief praktijkexamen.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief b.t.w.
Examenkosten zijn b.t.w. vrij.

Aanmelden praktijk

Logo_TractorAcademie

Aanmelden

Als lid krijgt uw zoon en/of dochter via LTO Ledenvoordeel flinke korting op zowel de praktijk als de theorie. Geïnteresseerd? Meld uw zoon en/of dochter dan direct aan via bovenstaande aanmeldformulieren of kijk op de website van Tractor Academie voor meer informatie.

Door landelijk capaciteitsproblemen bij het CBR kan de wachttijd oplopen voor het examen tot circa 12 weken. Alle rijscholen hebben hier momenteel mee te maken. Houd hiermee rekening en meld u tijdig aan, zodat de rijschool voldoende examenplaatsen in voorraad kan houden.