Verschillende tariefsoorten

Als grootste inkoopcollectief van de agrarische sector weten we dat voorkeuren verschillen. Daarom bieden we verschillende soorten energietarieven aan.

Houdt u van zekerheid of heeft u vertrouwen in een gunstige marktontwikkeling.


Kies wat het beste bij u past:

Vaste tarieven

Gegarandeerd zijn van een voordelige prijs kan dankzij vaste prijzen. Dit kan via het ledenvoordeel voor 1 jaar of voor 3 jaar. U bent hiermee zeker een goed tarief gedurende de gehele looptijd. Bij een verdere stijging van de energiemarkt kan een keuze voor vast voordelig uitpakken.

+  Zekerheid prijs
+ Blijvend voordelig (ook bij verlenging)
+ Keuze uit twee aanbieders

  Niet profiteren van prijsdalingen
  Vaste looptijd contract

Meer informatie

Leveranciers met dit product:

 

Dynamische tarieven

Dankzij de slimme meter is het nu mogelijk om uw energieverbruik op uur basis afgerekend te krijgen. Dit noemen we dynamische prijzen of flexibele tarieven. Dit is een interessante keuze omdat risico-opslagen niet doorgerekend hoeven te worden door de energiemaatschappij.

+ Transparantie
+ Geen vast contract
+ Vaak voordeliger

Geen keuze van aanbieder
Onvoorspelbaarheid energiemarkt

Meer informatie

Leveranciers met dit product:

Variabele tarieven

Variabele tarieven wisselen ieder half jaar. Wij raden het in het algemeen niet aan om hier bij een overstap voor te kiezen. Deze tariefvorm is vaak duurder. Als uw vaste tarief afloopt en niet actief verlengt krijgt u automatisch een variabel tarief.

+ Geen vast contract
+ Vast zetten later mogelijk
+ Profiteren als energieprijs daalt

Vaak duurder
Geen Zekerheid

Neem telefonisch contact met ons op voor een variabel contract.

 

Leveranciers met dit product:

 

Hoe maakt u een keuze tussen vaste of dynamische prijzen?

Hoe wilt u om gaan met risico’s

Vind u het niet erg dat de energiefactuur per maand verschilt? En dat de leveringstarieven niet vast staan, maar de markt volgen? Dan is een dynamisch tarief misschien wat voor u. Als u voor een vast tarief kiest weet u vooraf zeker wat u gaat betalen. Echter u betaalt ook een risico-opslag die het energiebedrijf ingecalculeerd heeft voor toekomstige prijsstijgingen. Risico’s uitsluiten kost iets extra, maar betaalt zich terug als het risico’s zich voordoet.

Kunt u sturen op gebruik?

Bij een dynamisch energietarief verschilt het stroomtarief per uur veel meer dan bij een piek/dal tariefstelling. Als u de mogelijkheid heeft om energieverbruik te sturen naar de voordelige uren dan kunt u hierdoor extra besparen.

Komt u er niet uit?

Bel gerust met onze adviseurs als u een vraag heeft. Wij zijn er voor én namens u. Zo beantwoorden we graag uw vragen over energie-inkoop en overstappen.

tel. 088 888 67 77