Wie gaat er mee de boer op?

Wie gaat er mee de boer op?

Het voorjaar is begonnen. Dit betekent dat de recreanten weer op pad gaan voor een mooie fietstocht of wandelroute. Liefst met een leuk adresje voor onderweg op zak om wat te eten, te drinken of om te slapen. Maar ook om een band te plakken, de e-bike bij te laden, een rondleiding te volgen of voor een plaspauze. Tijd dus om de boer op te gaan. Zorg dat u zichtbaar bent met uw producten en diensten. Sluit u bijvoorbeeld aan bij ANWB Gastvrij en krijg vanwege uw LTO-lidmaatschap tot 10% doorlopend ledenkorting.

Bekijk het aanbod van ANWB Gastvrij

Adressen in het buitengebied

Fietsers, wandelaars en/of water(sport)liefhebbers die de regio ontdekken, zijn vaak op zoek naar adresjes voor een koffie-met-taartstop, een lekkere lunch onderweg of een overnachting na afloop. In het buitengebied zijn dit soort adresjes dun gezaaid. Terwijl verschillende boeren in de multifunctionele landbouw juist daar gevestigd zijn, langs routes waar recreanten passeren. ANWB Gastvrij zet gastvrije boeren en tuinders op de kaart zodat de recreanten het erf weten te vinden.

Meer bezoekers

ANWB Gastvrij heeft bewezen een belangrijke bijdrage te leveren aan het aantrekken van meer bezoekers. Een mooie kans om de multifunctionele landbouw letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. In ruil voor de communicatie over uw producten en diensten en het organiseren van landelijke acties vraagt ANWB Gastvrij een financiële bijdrage zodat zij de aangesloten bedrijven onder de aandacht van de recreanten kan brengen.

Bent u geïnteresseerd in het concept van ANWB Gastvrij of heeft u wellicht nog vragen? Meld u dan vrijblijvend aan voor een telefonische toelichting en bepaal vervolgens of u zich met korting aansluit. Omdat u lid bent van LTO, krijgt u doorlopend tot 10% korting.

Acties

Het Gastvrijnetwerk leent zich goed voor leuke consumentenacties. Acties die fietsers of wandelaars kennis laten maken met de ANWB Gastvrijpunten. Een goed voorbeeld is het Grote ANWB Knooppuntenspel, een jaarlijkse actie waaraan alle Gastvrijpunten mee kunnen doen. Ze bedenken zelf wat ze weg willen geven – koffie met appeltaart, een stuk boerenkaas, bitterballen bij de borrel? – schrijven dat op een spelkaart en hangen die spelkaart achter een knooppuntenbord in de buurt. De fietser die het kaartje vindt, kan de prijs meteen ophalen bij het Gastvrijpunt. Via de website en social media helpen hints de fietsers op weg.

En zo zijn er veel meer acties: de Appeltaartweken, Pannenkoekentijd… “En we staan te popelen om een actie ‘de boer op’ te organiseren”, zegt Marieke Haafkens van ANWB Gastvrij. “Zodra er voldoende boerenbedrijven verspreid over Nederland zijn aangesloten, gaan we zoiets opzetten”. Gastvrijpunten kunnen altijd gratis meedoen aan de acties: allemaal extra kansen om bij de doelgroep onder de aandacht te komen! Als u zich nu aanmeldt, bent u nog op tijd om deel te nemen aan het knooppuntenspel!

Bekijk het aanbod van ANWB Gastvrij