Zonnepanelen_veehouderij_klein

Zonnepanelen in de veehouderij

De meeste agrariërs in de veehouderij hebben een grote behoefte aan stroom en voor iedere agrariër is het stroomverbruik weer anders. Als LTO-organisatie begrijpen wij als dat als geen ander. Daarnaast hebben zonnepanelen op een boerenbedrijf vaak meer te voortduren dan zonnepanelen in een woonwijk, denk aan ammoniak en stof. Hiervoor is het van belang dat de gezamenlijk gekochte zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn.

Ammoniak en stof

Veel agrariërs hebben te maken met ammoniak en stof op het bedrijf. Met de inkoop houden we rekening met deze omstandigheden. De zonnepanelen die wij inkopen zijn van hoge kwaliteit en gecertificeerd tegen ammoniak.

Energieverbruik veehouderij

Het energieverbruik op de veehouderij wordt beïnvloed door het gebruik van verschillende apparatuur. U heeft bijvoorbeeld: ventilatie, luchtwassers, voedersystemen, en melkrobot/melkmachines die veel energie verbruiken. Omdat het energieverbruik bij elk bedrijf anders is, is het verstandig om een rendementsberekening (advies op maat) te laten maken. U ontvangt advies voor uw situatie waaruit u kunt concluderen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw energieverbruik. Naast deze gegevens, geeft de berekening ook inzicht in de terugverdientijd.

In alle gevallen kunt u elektriciteit opwekken met zonnepanelen wat ervoor zorgt dat u voldoende stroom heeft voor uw jaarverbruik of een gedeelte hiervan.