Selecteer een pagina

Zonnepanelen_akkerbouw_klein

Zonnepanelen akker- & tuinbouw

De meeste agrariërs in de akker- & tuinbouw hebben een grote behoefte aan stroom en voor iedere agrariër is het stroomverbruik weer anders. Als LTO-organisatie begrijpen wij als geen ander dat het seizoensgebonden is wanneer uw stroomgebruik piekt en wanneer uw stroomverbruik laag is. Daarnaast hebben zonnepanelen op een boerenbedrijf vaak meer te voortduren dan zonnepanelen in een woonwijk, denk aan stof en zand. Hiervoor is het van belang dat de gezamenlijk gekochte zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn.

Stof en zand

Veel agrariërs in de akker- & tuinbouw hebben te maken met stof en zand op het bedrijf. Door stof en zand kunnen omvormers dicht gaan zitten. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat wij hoge kwaliteitseisen stellen aan zonnepanelen en omvormers zodat u hier geen last van heeft.

Energieverbruik akker- & tuinbouw

Het energieverbruik op een akker- & tuinbouw wordt beïnvloed door het gebruik van verschillende apparatuur. De oogst moet in de maanden september en oktober goed geventileerd en/of gekoeld worden. Hiervoor is veel stroom nodig. Terwijl in het voorjaar en de zomer juist energie verbruikt wordt voor het beregenen van de gewassen.

Omdat het energieverbruik bij elk bedrijf anders is, is het verstandig om een rendementsberekening (advies op maat) te laten maken. U ontvangt advies voor uw situatie waaruit u kunt concluderen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw energieverbruik. Naast deze gegevens, geeft de berekening ook inzicht in de terugverdientijd.

In alle gevallen kunt u elektriciteit opwekken met zonnepanelen wat ervoor zorgt dat u voldoende stroom heeft voor uw jaarverbruik of een gedeelte hiervan.