SDE+

Interesse in zonnepanelen en bent u grootzakelijk? (> 3 x 80A) Wellicht is de SDE+ subsidie interessant voor u. In 2017 is er in de voorjaarsronde een budget van 6 miljard euro beschikbaar. De SDE+ 2017 is geopend van 7 maart tot en met 30 maart. De bekendmaking van de definitieve data en het totaalbudget van de SDE+ najaar 2017 wordt vóór 1 juni 2017 verwacht. De voorjaars- en najaarsronde hebben drie fases in 2017. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt het met de fases?

De huidige SDE regeling bestaat uit periodes waarin de hoogte van de subsidie varieert. Hoe later u in de betreffende ronde subsidie aanvraagt, hoe hoger de bijdrage van het Rijk. Op 20 maart om exact 17.00 uur start de laatste fase van de voorjaarsronde waarin een subsidie van € 0,130/kWh te ontvangen is. Hiermee komt de terugverdientijd van een grote installatie ook tussen de 5 en 10 jaar te liggen.

Speciaal traject grootverbruikers

LTO Ledenvoordeel heeft vanuit het succesvolle zonnepanelenprogramma waarin meer dan 550 installaties zijn geplaatst nu ook een speciaal traject gestart voor de grootzakelijke leden. Bent u grootzakelijk en hebt u interesse in zonnepanelen, dan kunt u zich bij LTO Ledenvoordeel melden. Het traject bestaat uit 3 stappen waarbij u zelf kunt aangeven van welke stappen u gebruik wilt maken.

De stappen zijn als volgt:

1. Bedrijfseconomische rendementsberekening voor de PV-installatie
Het energiegebruik is bij elk bedrijf anders en dus ook de optimale PV-installatie. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de bedrijfsvoering. Of de PV-installatie voor uw rendabel is, is niet alleen afhankelijk van subsidie en fiscale mogelijkheden. Ook de ligging van het dak, de hellingshoek en zoninstraling zijn van belang. Het is een complexe puzzel om te bepalen wat het rendement voor u gaat worden op de investering. En hoewel energieneutraal een mooi streven is, moet dit wel op een bedrijfseconomisch verantwoorde wijze gebeuren. De rendementsberekening geeft u inzicht en helpt u bij het maken van de keuze. Een rendementsberekening is er in twee prijscategorieën: € 200,- voor een telefonisch advies en € 500,- voor een bedrijfsbezoek

2. Begeleiding en aanvraag van de SDE subsidie
Het aanvragen van SDE subsidie kunt u zelf. Dit kan echter veel tijd kosten. Daarom bieden wij, in samenwerking met LTO Noord Advies aan, om dit voor u uit te voeren. Niet alleen bespaart u hiermee uw kostbare tijd, ook vergroot dit de kans op de daadwerkelijke toekenning van de subsidie. Door jarenlange ervaring in de subsidiewereld weet LTO Noord Advies als geen ander hoe dit werkt. De begeleiding en aanvraag van de SDE subsidie kost ongeveer € 450,-.

3. Inkoopbegeleiding door LTO Ledenvoordeel
Op basis van de kennis en ervaring opgedaan in de afgelopen jaren wordt er door LTO Ledenvoordeel een goed onderbouwde keuze gemaakt voor de leverancier waarmee er in zee wordt gegaan. Naast het feit dat ze ervaring dienen te hebben in het plaatsen van grote PV-installaties, dienen de installaties te voldoen aan een strenge lijst met kwaliteitseisen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar prijs, garantie, service en dienstverlening.

Lees meer over financiële zaken