Selecteer een pagina

Heeft u zonnepanelen gekocht als particulier? Dan is er BTW bij u in rekening gebracht bij de inverstering. In dit geval kunt u over de zon-pv installatie BTW terugkrijgen.

Ontvang circa 15% van uw investering terug

Het Europese Hof heeft namelijk recent geoordeeld dat een particulier voor de BTW als ondernemer wordt aangemerkt als hij de opgewekte elektriciteit aan het elektriciteitsnet levert. De hierover door u betaalde omzetbelasting is (gedeeltelijk) door u terug te vragen. Dit betekent concreet dat u ongeveer 15% van uw investering kunt terugkrijgen van de Belastingdienst.

Flynth helpt u verder

Het terugkrijgen van de omzetbelasting is administratief gezien een redelijk complex proces. Als LTO Ledenvoordeel willen we u graag ondersteunen en ontzorgen bij dit proces. Wij werken hierbij samen met advies- en accountantsorganisatie Flynth. Voor slechts € 125,00 excl. BTW neemt Flynth u al het werk uit handen en verzorgt het volledige administratieve proces voor u. Hierdoor bent u verzekerd van de teruggave van de BTW, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen.

Gebruik maken van deze dienst

Wanneer u gebruik wilt maken van de diensten van Flynth, dan kunt u dit via de e-mail aan Flynth kenbaar maken, door te mailen naar joure@flynth.nl (T 0513 48 96 00) Vermeld hierbij dat het gaat om de aanvraag BTW teruggave zonnepanelen en vermeld hierbij ook dat u dit aanbod via LTO Ledenvoordeel heeft ontvangen. Flynth zal vervolgens contact met u opnemen om de benodigde gegevens voor de aanvraag te verzamelen en deze in te dienen bij de Belastingdienst.

Bekijk de leaflet van Flynth PDF
Veelgestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen

Lees meer over financiële zaken