Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen over stroom en aardgas

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Energie helpdesk: tel: 088 888 6777 of info@ltoledenvoordeel.nl.

 

Energie / Voorstel

Dan stopt de energielevering gelukkig niet ineens. Als uw energiecontract afloopt, dan is het wettelijk zo geregeld dat het contract automatisch wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, dat maandelijks opzegbaar is. Vanaf dat moment betaalt u de variabele tarieven van jouw energieleverancier, die doorgaans hoger zijn dan de tarieven die u voorheen betaalde. In de meeste gevallen krijgt u van uw huidige leverancier een nieuw voorstel om opnieuw tarieven voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar vast te leggen.

Is een goed voorstel?
Wilt u weten of u een goed aanbod heeft gekregen of het laten vergelijken met anderen? Bel of mail dan met onze adviseurs. Zij geven u een vrijblijvend en onafhankelijk advies.

LTO Ledenvoordeel heeft extra voordelige condities onderhandeld bij Greenchoice en Profito

Momenteel bieden we vier type overeenkomsten:

 • Vaste overeenkomst voor 1 jaar
  Leden besparen met deze overeenkomst gemiddeld het meest.
 • Vaste overeenkomst voor 3 jaar
  Met dit type contract bent u langer verzekerd van de scherpe tarieven.
 • Variabele overeenkomst
  De tarieven wijzigen gedurende de looptijd. Bij deze overeenkomst krijgt u een korting van € 0,005 op de prijs van de originele leverancier uit uw regio (Essent, Eneco of Nuon).
 • Overeenkomst o.b.v. Dynamische prijzen (NieuweStroom)
 • Offerte op maat voor grootzakelijke aansluitingen*
  Voor grootzakelijke leden wordt een offerte op maat gemaakt.

Het standaard aanbod van stroom en gas via LTO is gericht op de klein zakelijke afnemer. Ook leden zonder bedrijf(‘consumenten’) kunnen gebruik maken van het aanbod.

Heeft u een grootzakelijke aansluiting dan kunnen wij aan de hand van uw verbruiksgegevens een offerte op maat laten maken. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van LTO ledenvoordeel.

Kleinzakelijk (MKB) Grootzakelijk
Stroom
U betaalt een vast bedrag per maand (voorschot)
Uw meterstand wordt maandelijks geregistreerd
U ontvangt een jaarlijkse afrekening U ontvangt een maandelijkse afrekening
Uw aansluiting is maximaal
3 x 80 Ampère
Uw aansluiting is hoger dan
3 x 80 Ampère
Aardgas
uw aardgasmeter is geschik voor minder 40 m3 per uur
uw aardgasmeter is geschikt voor meer dan 40 m3 per uur

 

Overstappen / Opzeggen

Meterstanden: Ongeveer 2 weken voordat u wisselt, ontvang u een verzoek uw standen zelf op te nemen en door te geven.
Termijnbedrag: De nieuwe leverancier bepaalt op basis van uw jaarverbruik en de tarieven het nieuwe termijnbedrag. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

Dat varieert per leverancier, vaak kost het een paar weken om alles te regelen. We zorgen bij overstappen dat uw nieuwe energiecontract netjes aansluiten op uw lopende overeenkomst.
Als er spoed is neem dan contact op met onze energieadviseurs.

Voor Greenchoice krijgt vanuit LTO Ledenvoordeel een paar maanden voor de einddatum een seintje en het aanbod om mee te doen aan de eerstvolgende kwartaalbatch.
Profito zal ongeveer 1 tot 2 maanden voor de einddatum een nieuwe voorstel doen.
Bij NieuweStroom is er geen sprake van een einddatum. De levering zal plaats vinden volgens de afgesproken condities. Indien condities veranderen wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Update 30-3-2022
Omdat op dit moment de prijzen op de energiemarkt uitzonderlijk hoog zijn, kunt u momenteel geen contract voor vaste tarieven afsluiten bij Greenchoice en Profito.
Zodra dit weer kan laten wij u dat weten via de website en onze nieuwsbrief.

 

Greenchoice / Facturering

Greenchoice biedt volgens ons onderzoek de beste voorwaarden op de markt voor het terugleveren van energie: Alle klanten van Greenchoice kunnen onbeperkt terugleveren tegen het volledige leveringstarief. Daarnaast is er nog een aantrekkelijke regeling voor als u meer teruglevert als dat u verbruikt (mits u onder de 10.000 kWh blijft). Lees meer over salderen.