Certificering IPM Rattenbeheersing met ledenvoordeel

Vanaf 1 januari 2017 moet uw organisatie gecertificeerd zijn conform het certificatieschema IPM Rattenbeheersing. Als LTO-lid profiteert u van 10% korting op de certificeringskosten van Vinçotte ISACert!

Prijsopgave aanvragen

Exclusief ledenvoordeel van 10%

Erkend certificaat

Specialist in de agrarische sector

Deskundig en onafhankelijk

Certificeringsplicht

Voor bedrijven die rodenticiden buiten om gebouwen en voedselopslagplaatsen gebruiken bestaat er vanaf 1 januari 2017 een certificatieplicht. De toepassing van rodenticiden dient aantoonbaar te geschieden volgens het IPM-principe, de toepasser dient gekwalificeerd te zijn en uw organisatie moet gecertificeerd zijn conform het certificatieschema ‘Beheersing van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen’, beter bekend als IPM Rattenbeheersing. Als LTO-lid profiteert u van een korting op de certificeringskosten van Vinçotte ISACert!

IPM Rattenbeheersing

IPM Rattenbeheersing

Vinçotte ISACert kan uw bedrijf certificeren voor ‘IPM Rattenbeheersing’. Wij bieden deze certificering aan voor professionele ongediertebestrijders maar ook voor agrarische bedrijven.

Voor alle bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om buiten rodenticiden te blijven gebruiken, is het per 1 januari 2017 verplicht om zich te certificeren. Dat heeft de overheid zo bepaald en dit is geregeld door het Ctgb via het wettelijk gebruiksvoorschrift (WG). Vanaf 2017 zal de wetgever toezien op handhaving.

De standaard ‘IPM rattenbeheersing’ is opgesteld en uitgegeven door de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland (NVPB). Dit is in overleg gebeurd met LTO, Ctgb en IL&T. De standaard wordt beheerd door stichting KPMB welke een overeenkomst heeft gesloten met o.a. Vinçotte ISACert voor de uitvoering van de jaarlijkse audits.

isacert-logo

Vraag een prijsopgave op

Als LTO-lid profiteert u van 10% korting op de jaarlijkse certificeringskosten van Vinçotte ISACert!

Prijsopgave aanvragen

Overgangsregeling

Wilt u na 1 januari 2017 gebruik maken van de overgangsregeling betreft het buitengebruik van rodenticiden? Volg dan het stappenplan.

Stappenplan