Ledenvoordeel op crowdfunding

Als lid van LTO krijgt u korting op het aanvragen van een bedrijfsfinanciering via Collin Crowdfund. Daarnaast krijgt u via Collin toegang tot ruim 11.000 investeerders en biedt Collin u de mogelijkheid tot alternatieve financiering, al dan niet in samenwerking met de bank. Ten slotte kan crowdfunding op een positieve manier bijdragen aan uw marketing/bekendheid.

Naar Collin Crowdfund

Exclusief ledenvoordeel van €200 cashback

Begeleiding door regionale coaches

Toegang tot ruim 11.000 investeerders

Financieringsbehoefte €50.000 – €2.500.000

Crowdfunding als financiering

In samenwerking met Collin Crowdfund biedt LTO Ledenvoordeel haar leden toegang tot alternatieve financieringsvormen. Door dit partnership kan LTO u als lid een korting bieden van € 200,- op de aanvraag voor uw bedrijfsfinanciering.

Wat kunnen ondernemers van Collin Crowdfund verwachten?

  • Lenen via crowdfunding als alternatief voor, of als aanvulling op bancaire financiering.
  • Ervaren, regionaal werkende Crowdfund Coaches die het leningaanvraagproces begeleiden.
  • Een korte doorlooptijd bij een complete leningaanvraag.
  • De mogelijkheid tot pré-publicatie en voorinschrijving voor relaties (medewerkers, klanten, leveranciers, familie, vrienden en fans).

Wanneer is crowdfunding interessant voor mij?

1. Betrokkenheid met de omgeving
Met name voor investeringen in duurzame energie kan crowdfunding interessant zijn om de omgeving te betrekken. Er zijn weliswaar andere mogelijkheden om dit te doen door bijvoorbeeld de zogenaamde postcoderoos-constructie. Dit is echter juridisch een complexe constructie en vraagt commitment voor een relatief lange periode van 15 jaar. Bij crowdfunding is dit minimaal 6 maanden en maximaal 10 jaar en zijn er geen ingewikkelde juridische constructies benodigd.

2. Bank wil niet of slechts deels investeren
Lenen via de eigen huisbank is vaak financieel het meest interessant. Alleen zijn banken steeds minder bereid om de volle 100% van een benodigde investering te lenen. Steeds vaker wordt er gevraagd om een persoonlijke bijdrage of kapitaal van derden. Crowdfunding is dan een interessante mogelijkheid.

3. Voorwaarde vanuit Collin: financieringsbehoefte van €50.000,- tot €2.500.000.

Crowdfunding is meer dan financiering

Crowdfunding kent belangrijke onderscheidende voordelen ten opzichte van traditionele financieringsvormen:

  • Het helpt u uw onderneming ‘op de kaart te zetten’.
  • U bindt bestaande klanten aan u.
  • U vindt nieuwe klanten.
  • Het geeft u de gelegenheid om te testen of er behoefte is aan uw aanbod.
  • Tenslotte is het een mooie mogelijkheid om vervolgfinanciering te vinden.

Collin Crowdfund verwacht dat crowdfunding snel blijft groeien. Wij voorzien voor de komende jaren een jaarlijkse verdubbeling van het volume.

Oisterwijk Collin Crowdfund

Tarieven

Voor de diensten die Collin Crowdfund aanbiedt, wordt aan zowel de ondernemer als de investeerder een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding verandert tijdens de looptijd van een lening niet.

Tarieven

Stappenplan crowdfunding

Tijdens het leenproces doorloopt u diverse stappen om het project tot een succes te laten komen. Wij adviseren u om dit goed te bekijken voordat u aan het traject begint. Bekijk hier hoe dit proces precies in elkaar steekt.

Hoe werkt lenen?

logo_collin_klein

Ledenvoordeel op crowdfunding

Bent u geïnteresseerd om crowdfunding in te zetten om uw financiering rond te krijgen dan kunt u uw financieringsbehoefte registreren op de site van Collin Crowdfund via onderstaande knop. Voor meer informatie kunt u terecht op www.collincrowdfund.nl/lto-ledenvoordeel/ of neemt u contact met ons op.

Naar Collin Crowdfund