Collectieve inkoop Wingssprayer

Voorkom drift bij het spuiten met de Wingssprayer en bespaar op gewasbeschermingsmiddel. Door collectieve inkoop krijgt u een cashback vergoeding van € 64,- per strekkende meter. Bij een spuitboom van 40 meter loopt uw voordeel dan op tot € 2.560,- op de aanschafprijs via LTO Ledenvoordeel. Let op! Deze actie liep tot en met 31 december 2016.

Vraag uw cashback aan

Cashback van €64,- per strekkende meter

Minder middel nodig dankzij fijne nevel

Op bijna iedere spuit te monteren

Optimale gewasbescherming

Deze actie is afgelopen.

U kunt uw cashback nog claimen indien u vóór 1 januari 2017 uw bestelling voor de Wingssprayer heeft geplaatst. Deze hoeft niet verplicht voor 1 januari 2017 betaald te zijn. Wij zijn in onderhandeling met Wingssprayer over een nieuwe actie in 2017.

Wingssprayer

Het spuiten van gewassen door de Wingssprayer zorgt voor een fijne dekking van veel kleine druppeltjes. Hierdoor worden de gewassen optimaal beschermd. Het normale nadeel is dat deze kleine druppels gemakkelijk wegwaaien en een negatieve invloed op de omgeving hebben.

De Wings voorkomen de drift naar Non Target Objecten en alleen de gewasbeschermingsmiddelen alleen voor de gewassen gebruikt worden. Dit doet de Wingssprayer door gebruik te maken van de luchtstroming die ontstaat door het rijden. De neerwaartse luchtstroom zorgt ervoor dat de spuitvloeistof direct in het gewas wordt gespoten, terwijl het gewas in beweging wordt gebracht op datzelfde moment.


Hoe doe ik mee?

Vul het contactformulier in, Wingssprayer neemt dan vrijblijvend contact met u op. Wanneer u een Wingssprayer heeft aangeschaft na 1 mei 2015 heeft u zolang de actie loopt recht op een cashback vergoeding van € 64,- per strekkende meter. Deze vraagt u aan bij LTO Ledenvoordeel. Bij een spuitboom van 40 meter loopt uw voordeel dan op tot € 2.560,-. Om in aanmerking te komen voor uitbetaling moet u lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. Bereken hier uw voordeel. Let op! Deze actie loopt tot 31 december 2016.

Vraag uw cashback aan

Ervaringen met de Wingssprayer:

De Wingssprayer wordt reeds op diverse bedrijven in diverse teelten gebruikt. LTO Ledenvoordeel heeft diverse ondernemers gevraagd naar hen ervaringen in de praktijk, klik hier onder op het plusje om de ervaringen te bekijken.

Ervaring van akkerbouwer / bloembollenteler Gert Veninga, te Hijken:
‘Wij hebben de Wingssprayer nog relatief kort. Pas in het voorjaar van 2015 hebben we deze nieuwe techniek in gebruik genomen. Tot nu toe bevalt de Wingssprayer ons goed. We hadden verwacht dat we tegen praktische zaken aan zouden lopen maar dat valt heel erg mee. Tot op heden zijn er nog geen problemen geweest. Het systeem is simpel te gebruiken en je kunt direct zien dat de druppels niet verwaaien. Daarbij is het een robuust systeem dat niet zomaar stuk gaat.’ Omdat de techniek nog relatief nieuw is moet er nog ervaring worden opgedaan.

Veninga vervolgt: ‘Wij hebben een bedrijf met akkerbouwgewassen en bloembollen. De bloembollentak is bij ons de hoofdzaak. Er is inmiddels ervaring met het gebruik van de Wingssprayer bij akkerbouwgewassen maar bij bloembollen niet. Dat moeten we nog helemaal in de praktijk uitzoeken, er is geen collega waar we dit bij af kunnen kijken. De bepaling van het resultaat van de virus- en vuurbestrijding is best lastig. Bij virusbestrijding zie je het effect pas het jaar daarna. Bij onkruidbestrijding is dit gemakkelijker, daarvan weet je na een week het effect. Een collega akkerbouwer bespaart inmiddels 40% per hectare. Wij zitten op 33% bij de onkruidbestrijding en dat zijn mooie resultaten.’

Ervaring van akkerbouwer Jean van den Hove uit Margraten:
‘Ik ben van meet af aan 100% tevreden over de Wingssprayer. Dit komt omdat het probleem drift drastisch wordt gereduceerd. Een ander groot  voordeel is dat ik met minder water p/ha spuit (150 ltr). Hierdoor kan ik met een tankvulling meer hectares spuiten dan voorheen. Bovendien heb ik een veel betere dekking en indringing in het gewas gekregen door te spuiten met een zeer fijne druppel.’ Ook besparing op gewasbeschermingsmiddelen is belangrijk.

De akkerbouwer vervolgt: ‘Mijn eerste ervaring is dat er een besparing op gewasbeschermingsmiddelen haalbaar is van 20%. Mijn gevoel zegt dat er nog meer uit te halen is als het spuitmoment optimaal is. Als stelregel gebruik ik altijd dat een geslaagde bespuiting altijd een combinatie is van: de juiste spuittechniek, weersomstandigheden en juiste timing. Ook zie ik het voordeel dat er met dit systeem een grote milieuwinst te behalen is. Dit komt omdat het driftprobleem tot een minimum wordt beperkt en dat zorgt voor een beter imago van de landbouw met betrekking tot het milieu.’

Nieuwe Spuitmachine?

De Wingssprayer is bij enkele leveranciers ook af fabriek op een nieuwe spuitmachines te verkrijgen. Bij afname van een nieuwe spuitmachine met Wingssprayer kunnen LTO Leden ook gebruik maken van deze cashback regeling op de Wingssprayer. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze spuitmachines met Wingssprayer neem dan rechtstreeks contact op met een van onderstaande fabrikanten.

Gebr. Weststrate B.V.
Bekend om het oog voor kwaliteit en het veelzijdige mechanisatie aanbod; geliefd om de uitstekende service. Wingssprayer is dan ook uitermate blij dat Gebr. Weststrate de verkoop van de Delvano – Wingssprayer combinatie oppakt. Niet in de minste plaats omdat de degelijke boomconstructie en uitstekende balans van een Delvano spuitmachine het beste in de Wingssprayer naar boven haalt.

Heeft u interesse in de Delvano – Wingssprayer spuitcombinatie? Neem dan contact op met Arjan Weststrate of Ko Smalheer.

Contactpersoon: Arjan Weststrate
Telefoon vast: 0113 – 502610
Telefoon mobiel: 06-46322064
E-mail: awest@gebrweststrate.nl

Contactpersoon: Ko Smalheer
Telefoon vast: 0113 – 502610
Telefoon mobiel: 06-53249027
E-mail: smalheer@gebrweststrate.nl

Website: gebrweststrate.nl

CHD Eefting B.V.

De welbekende groen-witte CHD landbouwspuitmachines zijn niet uit het Nederlandse boerenlandschap weg te denken. Niet vreemd. Want CHD gaat in het ontwerpproces standaard voor duurzaamheid, gebruiksgemak en functionaliteit én levert maatwerk als het moet. Net zoals Wingssprayer. Daarom is de CHD – Wingssprayer spuitcombinatie een combinatie die werkt.

Wilt u meer weten over de voordelen van de CHD – Wingssprayer spuitcombinatie? Neem dan contact op met Henri Bruins.

Telefoon vast: 0599-588030
Telefoon mobiel: 06-29199967
E-mail: henri@chdeefting.com

Website: chdeefting.nl

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Wingssprayer, vult u dan het informatieformulier in. Wingssprayer neemt dan vrijblijvend contact met u op. Mocht u naar aanleiding van het gesprek tot aankoop over gaan, dan heeft u als lid van LTO recht op een cashback (vergoeding achteraf) van 64 euro per strekkende meter. U ontvangt deze vergoeding achteraf door uw factuur aan LTO Ledenvoordeel te verzenden ter controle, binnen 30 dagen zal het bedrag dan worden uitgekeerd.

Vraag uw cashback aan