Duurzaam desinfectiesysteem (Watter)

Het Watter-systeem is een duurzaam desinfectiesysteem die de biofilm in waterleidingen verwijdert en op een laag niveau houdt. Als lid van LTO krijgt u 50% korting op een proefopstelling van 6 maanden en €1.000 korting op de aanschaf van de installatie. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan voor meer informatie.

Gratis intakegesprek

50% korting op proefopstelling

1000 euro korting op aanschaf

Vervangt zuren en chemicaliën

12 maanden volledige garantie

Schoon drinkwater in de veehouderij

Veel boeren in de veehouderij hebben te maken met een biofilm in het drinkwater van hun dieren. Een slijmlaag met bacteriën en schimmels hecht zich aan de bodem van waterleidingen en drinkbakken. Elke keer als er nieuw schoon drinkwater in aanraking komt met de biofilm wordt het water verontreinigd. Chemische middelen kunnen hier tijdelijk een oplossing voor bieden maar zijn niet alleen duur maar ook belastend voor het milieu.

Zuiver drinkwater is een vereiste voor gezonde dieren en vermindert de terugkerende kosten van antibiotica. LTO Ledenvoordeel is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse kennisbedrijf Watter. Zij ontwikkelden een innovatief apparaat, waarmee je drinkwater met zout en stroom kunt desinfecteren. Het regelmatig toevoegen van chemicaliën om het water te reinigen is daardoor overbodig.


Voordelen van gebruik

  • Verwijdert biofilm en voorkomt nieuwe aanhechting. Daarmee is biofilm verleden tijd.
  • Gezondheid en welzijn van dieren. De waterkwaliteit en hygiëne verbetert, waardoor dieren gezonder zijn en meer produceren.
  • Geen gebruik van terugkerende kosten van (dure) chemicaliën
  • Hogere melkopbrengsten

Ctgb

Watter is op dit moment de enige leverancier in Nederland die toegestaan is door Ctgb om het ‘in situ’ gegenereerde desinfectiemiddel te leveren. Voor vragen hierover neemt u contact op met Ctgb.

Varkenshouder Karel van Deursen

In Nieuwe Oogst vertelt varkenshouder Karel van Deursen over het positieve effect van Watter. ‘Het draait nu gewoon makkelijker’, zegt de varkenshouder.

> Lees het hele artikel

Meld u direct bij interesse

Leden van LTO kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen, krijgen 50% korting op een proefopstelling en €1000,- korting op aanschaf van de installatie.

Gratis intakegesprek aanvragen

Veelgestelde vragen

Watter

Ja, maak een vrijblijvende afspraak met Watter en vraag naar referenties bij u in de buurt.

Voor een gemiddeld bedrijf is de terugverdientijd minder dan een jaar.

Ja, in 2019 zit er gegarandeerd 27% MIA en 75% Vamil op de Watter machine.

Watter garandeert schoon water tot en met de nippel. Met LTO Ledenvoordeel kunt u zes maanden op uw eigen bedrijf ervaren wat het oplevert, tijdelijk zelfs met 50% korting.

Ja. De innovatie van Watter mag als enige technologie ingezet worden voor de desinfectie van drinkwater voor dieren in Nederland.

Ja. Dit zorgt voor een gezonder dier en bespaart u veel geld.

De Watter machine op het bedrijf maakt ter plekke een desinfectiemiddel dat de bacterien, schimmels en biofilm in het water opruimt.

Onafhankelijk onderzoek en de praktijk laat zien dat bedrijven met Watter een hoger rendement hebben dan voorheen.

Load More