Selecteer een pagina

Effectieve en duurzame desinfectie van het drinkwater van uw vee

Schoon drinkwater verbetert de voerefficiëntie, gezondheid, groei én productie van uw dieren. Als lid van LTO of POV krijgt u 750 euro korting op een proefopstelling van 5 maanden en 500 euro korting op de aanschaf van de installatie. Nu ook verkrijgbaar: een duurzame desinfectiemat voor klauwen.

Watter verzekert u de  hoogste kwaliteit, zonder het gebruik van dure zuren en giftige chemicaliën.

U

Draai proef met 750 euro korting

500 euro korting op aanschaf

Vervangt zuren en chemicaliën

12 maanden volledige garantie

Schoon drinkwater in de veehouderij

Veel boeren in de veehouderij hebben te maken met een biofilm in het drinkwater van hun dieren. Een slijmlaag met bacteriën en schimmels hecht zich aan de bodem van waterleidingen en drinkbakken. Elke keer als er nieuw schoon drinkwater in aanraking komt met de biofilm wordt het water verontreinigd. Chemische middelen kunnen hier tijdelijk een oplossing voor bieden maar zijn niet alleen duur maar ook belastend voor het milieu.

Zuiver drinkwater is een vereiste voor gezonde dieren en vermindert de terugkerende kosten van antibiotica. LTO Ledenvoordeel is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse kennisbedrijf Watter. Zij ontwikkelden een innovatief apparaat, waarmee je drinkwater met zout en stroom kunt desinfecteren. Het regelmatig toevoegen van chemicaliën om het water te reinigen is daardoor overbodig.

Duurzaam desinfectiemiddel

Het Watter-systeem maakt ter plekke een duurzaam desinfectiemiddel dat automatisch in de waterleidingen doseert. Hiermee worden schadelijke kiemen en biofilm in het drinkwater verwijdert, zonder dat u giftige chemicaliën en dure zuren hoeft te gebruiken. De gebruikskosten van het Watter-systeem zijn nihil: het apparaat gebruikt slechts stroom, zout en water.

Voordelen van gebruik

  • Verwijdert schadelijk kiemen en biofilm en voorkomt continu nieuwe aanhechting. Hierdoor bent u altijd verzekerd van optimaal drinkwater voor uw dieren.
  • Schoon water is cruciaal voor de gezondheid en welzijn van vee. Met schoon water verbetert onder meer de diergezondheid, productie en voeropname.
  • Met het Watter-systeem bent u zelfvoorzienend. Dit betekent dat u bespaart op de terugkerende kosten van (dure chemicaliën)

Desinfectiemat voor klauwen

Watter heeft een klauwdesinfectiemat ontwikkeld met als voordeel dat deze meer contactoppervlakte heeft met de poten. De poten worden aan alle kanten ondergedompeld. Daarbij is ervoor gekozen om de bovenkant van de klauwdesinfectiemat af te dekken en de mat aan te sluiten op het Watter-systeem. Hierdoor wordt de mat minder vuil en automatisch aangevuld met vers middel. Dit komt ten goede aan de werkzaamheid van het middel en voorkomt kruisbesmettingen door een uitgewerkt middel.
Meer weten? Lees het hele artikel

Lees de ervaringen van uw collega boeren en tuinders

Melkveehouder Gerben de Groot

“De koeien lopen nu gelijk naar de drinkbak”

Biologisch varkensboer Wilco Harmsen

“Het water is nu gewoon lekkerder”

Varkenshouder Wim Wolters

“Het water oogt niet alleen helder, ook uit analyses blijkt dat het met de kwaliteit goed zit”

Melkveehouder André Schilder

“Schoon drinkwater vee hoort bij duurzaam boeren”

Melkveehouder Robert Jansink

“Ik wil het waterdesinfectiesysteem niet meer kwijt. En dat zegt wel wat”

Varkenshouder Joost van der Pas

“Het systeem maakt je zelfvoorzienend zonder noemenswaardige kosten.”

Veelgestelde vragen

Watter

Kan ik collega boeren hierover spreken?

Ja, vraag vrijblijvend informatie aan en vraag naar referenties bij u in de buurt

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Voor een gemiddeld bedrijf is de terugverdientijd minder dan een jaar.

Werkt het bij mij?

Watter garandeert schoon water tot en met de drinkplek. Met LTO Ledenvoordeel kunt u een Watter-machine tijdelijk met 50% korting op proef nemen.

Kan ik hiermee zuren en chemicaliën vervangen?

Ja. Dit zorgt voor een gezonder dier en bespaart u veel geld.

Hoe werkt het?

Het Watter-systeem maakt ter plekke op uw bedrijf een desinfectiemiddel dat schadelijke kiemen en biofilm in het water verwijdert en voorkomt.

Wat levert het mij op?

Onafhankelijk onderzoek en de praktijk laat zien dat bedrijven met Watter een hoger rendement hebben dan voorheen.

 
 

Extra voordeel als LTO-lid

Als lid van LTO, POV of andere aangesloten organisaties krijgt u korting op een tijdelijke proefperiode en € 500,- korting op aanschaf van het Watter-systeem.

Nieuws over Watter

Schoner water en hogere klauwgezondheid dankzij het Watter-systeem

Schoner water en hogere klauwgezondheid dankzij het Watter-systeem

Barry van Bezooyen heeft in 2022 de boerderij van zijn ouders volledig overgenomen. Het bedrijf in Lexmond telt 110 melkkoeien met ongeveer 50 stuks jongvee. Lange tijd hadden de koeien onverklaarbare gezondheidsproblemen, wat uiteraard voor bijbehorende frustraties...

Effectief desinfecteren van klauwen zonder formaline

Effectief desinfecteren van klauwen zonder formaline

'Kan ik jullie middel in een voetenbad doen om klauwen te desinfecteren?' is een vraag die de hygiëne-experts van Watter in het Drentse Tynaarlo regelmatig ontvangen van klanten. Daarop besloten zij aan de slag te gaan en een eigen klauwdesinfectiemat te ontwikkelen,...