Innovatief spuitpistool zorgt voor ontspannen reinigen

Binnen de landbouw is reiniging van machines, werkplaatsen en stallen een belangrijke activiteit. Goede reiniging levert een beter product op en zorgt voor een langere levensduur van machines en gebouwen. Om deze reden heeft LTO Ledenvoordeel een samenwerking met Kärcher, de toonaangevende leverancier van reinigingsapparatuur.

Bij het gebruik van krachtige reinigingsapparatuur komt het vaak voor dat hand en vingers worden belast. Een traditionele spuitlans wordt achterwaarts geduwd terwijl er in het pistool geknepen dient te worden. Bij langdurig gebruik levert dit vaak behoorlijke verkramping en vermoeidheid op. De laatste meters zullen daardoor ook dikwijls minder goed gereinigd zijn.

Met de EASY!Force heeft Kärcher het spuitpistool opnieuw uitgevonden om een betere ergonomie en een beter gebruiksgemak te bieden. Belangrijkste element is de trekker van het vernieuwde pistool die met de bal van de hand in de hendel wordt geduwd. Door de terugslag van het water wordt de trekker automatisch in de hand gedrukt, wat zorgt voor een moeiteloos gebruik.

Het DLG-testcentrum, een toonaangevend test- en certificeringsinstituut voor agrarische technologie, heeft het EASY!Force pistool getest. Het geteste spuitpistool voor “EASY!Force” hogedrukreinigers werd onderzocht onder praktijkomstandigheden tijdens twee verschillende reinigingsprocessen in het kader van de DLG-goedgekeurde test met de criteria ”Ergonomie en hantering”.

Hiervoor werden 9 personen, uitgerust met sensoren op de desbetreffende lichaamsdelen onderworpen aan een test. Het testmonster werd onderworpen aan een 10 minuten durend reiniginging, zowel in een varkensstal als op een normaal commercieel landbouwvoertuig. Vervolgens werden de testpersonen gevraagd om hun persoonlijke beoordeling.

 

Klik op de link om het testrapport te bekijken.

DLG testrapport EASY!FOrce