Waarom het energiecollectief loont

Waarom het energiecollectief loont

Al ruim 10 jaar maakt LTO Ledenvoordeel zich sterk door met duizenden LTO-leden gezamenlijk energie in te kopen. Door de tijd heen sluiten steeds meer leden zich aan waardoor we nu met ruim 6.000 leden energie inkopen. Het is belangrijk dat steeds meer leden mee doen, want hoe meer leden zich aansluiten, hoe beter de voorwaarden die we uitonderhandelen. Voor wie nog niet meedoet of wie op het punt staat zijn of haar contract te verlengen: dit zijn de vier redenen om toch aan te sluiten bij het grootste agrarische energiecollectief van Nederland. Het collectief waar boeren en tuinders elkaar steunen en waar het belang van leden voorop staat.

1. Het grootste agrarische collectief van Nederland

Met meer dan 6.000 deelnemers en meer dan 10.000 aansluitingen is het LTO energiecollectief het grootste agrarische energiecollectief van Nederland. De deelnemers zijn te verdelen over twee categoriën. Een deel van de leden stapte jaar na jaar over en het andere deel zat al jaren bij een vaste leverancier. De deelnemers uit beide categoriën sloten zich aan bij het collectief omdat het voordelen biedt. Immers, jaar naar jaar overstappen kost een hoop tijd en uitzoekwerk. Dit uitbesteden aan LTO en erop vertrouwen dat het collectief dit goed doet, zorgt ervoor dat het hen tijd en moeite bespaart.

Leden die al jaren bij dezelfde leverancier zitten zijn beter af omdat zij vaak aanzienlijk besparen. Veel leveranciers werken namelijk met welkomstlokkertjes. Het eerste jaar is de energieprijs dan extreem scherp, maar bij verlenging liggen ze een stuk hoger. Als leden al jaren bij dezelfde leveranciers zitten, dan betalen zij vaak te veel. Al deze deelnemers zijn bij het LTO
energiecollectief beter uit. Het collectief werkt niet met lokkertjes. Verlengers krijgen dezelfde scherpe tarieven als leden die zich nieuw aansluiten. Doordat het collectief zo groot is, is LTO in staat om te zorgen voor een goed en scherp aanbod. Kortom, een groot collectief waar alle aangesloten leden mee geholpen zijn.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

2. Goed voor de sector

Als collectief voor boeren en tuinders vinden we het belangrijk dat de energie afkomstig is van onze collega-boeren en -tuinders. 100 procent van de stroom die de deelnemers gezamenlijk gebruiken, wordt opgewekt in de Nederlandse agrarische sector. Dit kan zijn op een eigen locatie, of op één van de grotere opwekkingslocaties (zie kaart). Hiermee is het collectief volledig zelfvoorzienend. Dit is een resultaat waar we met elkaar best trots op zijn.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

3. Echt scherpe tarieven, ook bij verlengen

Elke week vergelijken we onze energieprijzen kritisch met de andere energieaanbieders op de markt. De gemiddelde besparing met het LTO energiecollectief, ten opzichte van de drie grootste energieleveranciers, is 10 procent. Bovendien zijn de tarieven in het LTO energiecollectief gegarandeerd scherper dan de tarieven die Greenchoice biedt op Gaslicht.com. Hierdoor zijn alle deelnemers zeker van een zeer scherp aanbod. Nu, maar ook bij verlenging. Hierdoor zijn leden altijd zeker van een goed aanbod.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

4. Vertrouwd advies

De eigen LTO helpdesk helpt u graag verder. Ramon, Nadia en Bertram weten alles over energie. Zo maken zij kosteloos een besparingscalculatie voor u, helpen u bij de overstap en weten alles over terugleveren. Bovendien geven zij te allen tijde eerlijk advies. De adviseurs van het LTO energiecollectief zijn niet zomaar adviseurs. De LTO adviseurs zitten er om het belang van de leden te dienen. Dit staat altijd voorop. Houd in gedachte dat energieleveranciers de klant niet altijd centraal zetten. Daarnaast nemen de LTO-adviseurs echt de tijd om leden te helpen.

Bijvoorbeeld met het nakijken van de jaarnota, bij het toepassen van de complexnota of tuindersverklaring en bij het beantwoorden van inhoudelijke vragen. Laat u overtuigen Een vrijblijvende offerte vraagt u gemakkelijk aan. Geen zorgen, u zit nergens aan vast. Maar wilt u weten of u kunt besparen? Of wilt u de sector ook steunen door Energie van Boeren af te nemen? Neem dan gerust contact op of vraag een offerte aan via telefoonummer 088 888 6777. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan
- €300 p/j

Gemiddeld € 300,- per jaar besparen op schone agrarische energie

Lees verder